Annons

Svenskt lagkappsfiasko

Guldstrid vid EM i Berlin. I VM inte ens final.Mattias Ohlin och de övriga i det svenska lagkappslaget svarade för en flopp i försöken på 4x100 frisim. Sverige blev nia på 4.19,22 ? 42 hundradelar från Australien som tog den sista finalplatsen.
Sport • Publicerad 20 juli 2003

Förbundskapten Hasse Bergqvist valde att ställa upp med den starkaste kvartetten. Men inget lag är starkare än sin svagaste länk, i det här fallet Eric la Fleur som inledde på mycket måttliga 51,13.- Jag är jävligt besviken. Vi ska vara med i en VM-final, sa Hasse Bergqvist. Men la Fleur klappade igenom och de andra simmade skapligt.Stefan Nystrand och Lars Frölander förde upp Sverige från en femte till en andra plats, bakom Frankrike men aningen före Australien.Det var läget när Mattias Ohlin hoppade i vattnet.- Den tredje 25:an kändes som jag hade bra kontakt, men så kom jag ur rytmen på slutet. Jag är ganska nöjd, har aldrig simmat snabbare på ett morgonpass, sa Mattias om sina 49,82.Lars Frölander, bäste svensk med 48,97, var besviken.? V trodde vi skulle vara i final. Jag hade kunnat simma snabbare känns det som, men andra 50 var det oerhört vågigt i bassängen. Bassängen är grund och de nya linorna vet jag inte vad jag ska säga om. De ska ta död på vågorna men det gör de inte alls.För Hasse Bergqvist var den missade finalplatsen ett stort misslyckande.- Vi har satsat på att ta oss till den här finalen. Hade Eric hållt ihop sin simning hade de andra fått ett helt annat utgångsläge. Vi ska göra låga 4.18, sa Hasse Bergqvist.Ingen finalsimning för Mattias således som för ett år sedan var slutman i EM-finalen. Då blev det blev silver. Nu var medaljglansen borta redan på morgonen och Mattias fick snabbt sätta upp nya planer för resten av dagen.- Det är synd om Eric. Vi hade räknat med att han skulle göra låga 50 sekunder och så blir det så här. Vi får alla hjälpa till och stötta honom, säger Mattias Ohlin som för egen del ska ta nya tag i måndagens försök på 100 ryggsim.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons