Svenskt guld i skidskytte-VM

Anna Carin Olofsson har fått sitt VM-guld i skidskytte. På torsdagen lade hon grunden när Sverige vann mixedstafetten vid VM i Anterselva.
Sport • Publicerad 8 februari 2007
Arkivbild: Scanpix
Arkivbild: ScanpixFoto: 

Olofsson tog vid efter Helena Jonsson och körde upp Sverige till första plats efter de första två distanserna, av fyra totalt. Det gav ett ypperligt läge för åtminstone en pallplats.

Men det var på herrarnas sträckor som det sedan skulle avgöras.

På den tredje sträckan gick Björn Ferry ut i ledning men fick problem. Han sköt tre bom och fick använda samtliga sina tre extraskott. Hade han missat ytterligare ett skott hade han varit tvungen till en straffrunda. Nu ordnade det sig ändå, och trots att de tre extraskotten tog tid lämnade han skjutvallen i ledning.

När Ferry lämnade över till Carl-Johan Bergman på den fjärde och sista sträckan ledde Sverige med 13,4 sekunder ned till Norge och med 24,6 sekunder ned till Frankrike.

Det norska laget, med Frode Andresen på sista sträckan, jagade. Men Bergman höll undan.

När han klöv mållinjen som segrare brast det för Sveriges tränare Wolfgang Pichler, tysken som ligger bakom en stor del av de svenska framgångarna och som på torsdagen inte kunde hålla tårarna tillbaka. (TT:s utsände)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.