Annons

Svenskarna positiva trots blågula händer i EM

Aj och aj igen. Sveriges första EM-dag slutade med två gipsade händer. "Men vi kan inte lägga oss ner och gråta för det", säger Karolina Kedzierska i damlaget som på fredagen tog två segrar.
Sport • Publicerad 1 juli 2006
En olycka kommer sällan ensam. Förra veckan tvingades Carolin Persson tacka nej efter ett benbrott och här är det Lie Kylborn som, i EM-premiären mot Frankrike, drabbas av en handfraktur. Samma öde drabbade Marcus Murray i herrlandslaget.
En olycka kommer sällan ensam. Förra veckan tvingades Carolin Persson tacka nej efter ett benbrott och här är det Lie Kylborn som, i EM-premiären mot Frankrike, drabbas av en handfraktur. Samma öde drabbade Marcus Murray i herrlandslaget.Foto: 
Angela Seropian såg till att de svenska damerna fick en smakstart i lag-EM. Sverige vann med 3– 2 mot Frankrike och följde upp med samma siffror mot Tyskland. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Angela Seropian såg till att de svenska damerna fick en smakstart i lag-EM. Sverige vann med 3– 2 mot Frankrike och följde upp med samma siffror mot Tyskland. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

Förra veckan lämnade Carolin Persson återbud efter att ja brutit benet.

På fredagen drabbades hennes klubbkamrat, Enighets Lie Kylborn, av en fraktur i handen – i Sveriges första match i lag-EM.

Annons

Sverige besegrade Frankrike med 3– 2, bland annat tack vare att Lie faktiskt kunde vinna sin match.

Men det trista är att svenskorna inte har någon reserv i viktklassen. Därför måste laget lämna walk over i en av de fem matcherna och har därmed bara råd med en förlust. – Det känns, så mycket kan jag säga, säger Karolina Kedzierska om det stora avbräcket.

– Alla var så peppade i och med att vi hade fyra nyblivna EM-medaljörer och en tidigare medaljör. Och så kom beskedet om Carolina och vi tänkte att det kan nog gå ändå – chanserna minskade men vi var inte ute ur leken.

– Sen kom detta med Lie, vilket innebär att tre av fyra tjejer måste vinna. Men vi lägger oss inte och gråter för det. Det är bara att köra, säger Karolina Kedzierska.

Svenskorna körde på. 3– 2 mot Frankrike följdes av samma siffror mot Tyskland och en gyllene chans att gå vidare.

Men det är läge för stor dramatik på lördagsförmiddagen. Sverige, Ryssland och Frankrike gör upp om två semifinalplatser. Sverige måste därför vinna sin match mot Ryssland. – Vi har en bra chans, vi har vunnit mot Ryssland förr och är starka, säger förbundskapten Charlo Rodriguez.

Segern mot Frankrike kan visa sig bli viktig. Den som visade vägen var Angela Seropian i -47 kg-klassen.

– Jag föll mot fransyskan senast och hade revanschlust. 6– 1 känns jätteskönt och jag kände mig avslappnad hela matchen, säger Angela ändå inte är nöjd.

– Nej, nöjd är jag först efter helgen – om det gått bra.

Och med "bra" menas guldmedalj. – Jag tror absolut att vi har chansen kvar, bara alla gör sitt bästa, säger Angela Seropian.

Annons

För de svenska herrarna var fredagen inte lika lyckosam. Knapp förlust mot Tyskland, 2– 3 trots 2– 0-ledning, innebär att seger är ett måste i dag mot Vitryssland.

– Tycker inte vi fick de poäng som vi förtjänade. Jag tror ändå på goda chanser att gå vidare från gruppen, säger Chago Rodriguez.

Marcus Murray fick liksom Lie Kylborn tillbringa eftermiddagen på Trelleborgs lasarett. En handfraktur även där.

Men David Glasnovic är en fullgod reserv och han tar Marcus plats i tungviktsklassen.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons