Annons

Svenska cupen värd att satsas på

Lagkaptenen Ivo Skiljo har sin åsikt klar: cupen är av största vikt. "Jag vill gå vidare, jag vill vinna cupen", säger han inför dagens åttondelsfinal.
Sport • Publicerad 30 juni 2005

Tre friska spelare in, tre slitna spelare ut. Det är vad TFF ändrar på till dagens match mot Åtvidaberg jämfört med Falkenberg senast.

– Det är nu vi får bekänna färg hur stark trupp vi egentligen har, säger Ivo Skiljo.

Annons

" De nya spelarna har chansen att visa att de duger och det kan bli positivt. Samtidigt kan jag inte tänka mig att Åtvidaberg ställer upp med samma lag som senast heller.

Själv är han redo för en ny match och han vill gärna vinna.

– Cupen är skitviktig! Jag vill gå vidare, jag vill vinna cupen. Utomlands har cupen riktigt hög status, det är bara här i Sverige det inte är det. Jag ska se till att cupen blir lika viktig för de andra. Conny Karlsson ser inga större problem med att det är tätt mellan matcherna.

– Cupmatcherna kommer när de kommer och det blir en lika orytmisk vecka oavsett när. Det här vet vi om när vi anmäler oss.

TFF-tränaren gör ändringar i laget med tanke på hur det såg ut i matchen mot Falkenberg.

Mikael Bengtsson var slutkörd efteråt och Jonas Bjurström är sliten, dessutom har Thommie Persson haft halsont.

Linus Malmqvist, Niklas Nordgren och Toni Bahtiri ersätter.

– Nu får vi se dem i en i stort sett ordinarie omgivning och av olika skäl har de inte fått den möjligheten innan. Vi vill se dem i ett A-lag.

Ni förlorade nyligen mot Åtvidaberg (3"0 på Kopparvallen). Innebär det några taktiska förändringar?

– Nej, inte mycket. Det var en match som vi förlorade på grund av individuella misstag.

FOTBOLL TRELLEBORGMartin Falkenby
FOTBOLL TRELLEBORGMartin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons