Annons

Svenska Cupen i truppgymnastik i Kämpingehallen

Sport • Publicerad 3 februari 2005

I morgon arrangeras Svenska Cupen i Kämpingehallen och det handlar då om truppgymnastik. Kämpinge GF står, så klart, som arrangör och tävlingen är på SM-nivå som en av två deltävlingar. Svenska Cupen är också en uttagningstävlinge inför kommande NM på Island.

– Detta är ett gyllene tillfälle att få se truppgymnastik på riktigt hög nivå, säger Kajsa Murmark, som ser fram emot en spännande tävling och hon tillägger:

Annons

- Det är tack vare vår nya, fina hall som vi kan arrangera tävlingar typ denna.

Trots den fina hallen räcker inte denna till utan man tävlar parallellt i Sandeplanshallen som är sammanbyggd med Kämpingehallen och det kan behövas - inte bara med tanke på de många lagen utan även publikmässigt.

Av hemmagymnaster är det denna gång herrarna som representerar och man gör det som ett av flera favoritlag. Övriga herrlag kommer från Halmstad Frigymnaster, KFUM Stockholm, Brommagymnasterna och Huddinge. Samtliga herrlag - tillsammans med tre mixade lag - går direkt till finalen, som inleds klockan 14.55.

Dessförinnan har elva damlag inlett gymnastikdagen med kval klockan 10.40. Av dessa elva lag går fyra till final och dit har redan fyra lag, från Halmstad Frigymnaster, Motus-Salto i Malmö, Uppsalaflickorna och Stockholm Top Gymnaster kvalificerat sig. Damfinalen beräknas börja klockan 17.55.

Sigge Hansson

Gymnastik Höllviken
Gymnastik Höllviken
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons