Svensk World cup-seger mot Egypten

Sverige tog en arbetsseger, låt vara med vissa finesser, i första World cup-matchen i Söderslättshallen. 25-23 var dock mer än tillräckligt för att göra storpubliken lycklig.
Sport • Publicerad 29 oktober 2002

BILD: TOMAS NYBERG Hela 1602 åskådare, nytt publikrekord i Söderslättshallen, njöt i fulla drag - redan innan Sveriges folkära handbollslandslag "Bengan boys" gjort entré. De fick se ett lite segt Sverige, precis som traditionen bjuder, gå ifrån ganska tidigt. Veteranerna Magnus Wislander på linjen och trollgubben Magnus Andersson fick mycket speltid och bjöd då och då på läckra varianter och inspel. De båda överglänstes dock framför allt av målvakten Tomas Svensson, tio räddningar i första halvlek, och ett koppel unga elitseriespelare med RIK:s Martin Boquist i spetsen. Boquist var suverän i andra halvlek och satte åtta mål totalt, trots en och annan straffmiss. Den svenska pausledningen 13-11 kändes aldrig hotad i andra. Målvakten Peter Gentzel kom in och fullföljde det Tomas Svensson gjort i första halvlek, och trots mycket slarv i anfallsspelet; med kontringar, skott och straffmissar, kunde Sverige vinna säkert.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.