Annons

Svensk seger – men nya skadebekymmer i laget

Sveriges segertåg i VM fortsätter. Precis som skadeeländet. När Kuwait besegrades med 30-19 (17-9) tvingades Henrik Lundström utgå efter att ha slagit upp en gammal vadskada.
Sport • Publicerad 21 januari 2009
Henrik Lundström blev skadad och togs ur spel. Det blev en lugn dag på jobbet för Oscar Carlén och de andra i svenska handbollslandslaget då man på onsdagskvällen besegrade Kuwait med 30–19. BILDER: SCANPIX
Henrik Lundström blev skadad och togs ur spel. Det blev en lugn dag på jobbet för Oscar Carlén och de andra i svenska handbollslandslaget då man på onsdagskvällen besegrade Kuwait med 30–19. BILDER: SCANPIXFoto: 

- Det är en sträckning. Jag har ingen aning om hur länge jag blir borta, sa Lundström direkt efter matchen.

Kielspelaren har tidigare haft problem med samma vad och han befarar att han kan bli borta en längre tid.

Annons

- Ja, jag är orolig eftersom jag har varit borta flera veckor tidigare med samma skada, säger Lundström.

Sedan tidigare har Sverige varit drabbat av sjukdom i laget. Dessutom har Lukas Karlsson tvingats lämna VM-turneringen på grund av en axelskada. Karlsson har ersatts av Sävehofs Patrik Fahlgren, som först är aktuell för spel i mellanrundan.

Bortsett från Lundströms skada blev mötet med Kuwait lika odramatisk som väntat. De svenska spelarna såg mest ut att vänta på den stora höjdpunkten - torsdagens match mot hemmanationen Kroatien.

- Mot Kroatien lär det brinna till lite. Det kommer koka i grytan härinne. Publiken är lite hetsig, sa tidigare Ystads IF-spelaren Oscar Carlén. Det tog inte många minuter innan Sverige hade avgjort matchen mot Kuwait. Men det blev aldrig någon lekfull handbollspropaganda efter det. Svenskarna gick på sparlåga och bristen på blågul koncentration kändes i hela arenan. Carlén var en av dem som hade det allra tyngst.

- Det är väl inte en av de bästa matcherna i min karriär, sa Carlén och betonade att Kuwait inte automatiskt är någon motivationshöjare.

Det fanns ändå svenska spelare som drog nytta av det svaga motståndet. Sävehof-spelaren Jonathan Stenbäcken, som nyligen skrevs in i matchtruppen, blev näst bästa svenska målskytt med sina fem mål. Bara Jonas Larholm var bättre med sina sex fullträffar (två straffmål).

- Det var skönt att få komma in och göra några mål och få känna att man är inne i det, sa Stenbäcken, som knappt behövde använda hälften av sin genombrottsstyrka mot försvarsspelarna i Kuwait.

- De var lite mindre och några kilo tunnare än man är van vid. Men det var ändå viktigt att få göra några mål.

Även om Stenbäcken tog med sig viktig mästerskapserfarenhet från Kuwait-matchen antydde han att det är den viktiga gruppfinalen mot Kroatien som hägrar.

- Det blir en helt annan match. Det ska bli skoj.

Annons

Finns det risk för att du blir rädd för att spela inför den kroatiska publiken?

- Nej, nej. Rädd är jag inte. Men vi får se, man kanske blir det i morgon. Men jag har spelat inför liknande publik förut.

När då?

- I en SM-final med Sävehof, men då höll ju publiken på oss. Och sedan har jag spelat ungdomskval här nere i de här länderna. Men det är klart, det kan nog smälla lite högre här nere i morgon...

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons