Annons

"Svennis" aktuell för Isaks City

Andreas Isaksson står ännu utan tränare. Men ryktena om Sven-Göran Eriksson till Manchester City blir allt hetare. Han är den hete favoriten, uppger den engelska tidningen The Guardian.
Sport • Publicerad 21 juni 2007

Landslagsmålvakten från Smygehamn har inte någon aning om vem som ska ta över Manchester City.

– Det är många rykten, sa Andreas Isaksson i samband med att han tränade under Janne Ericssons ledning inför de senaste EM-kvalmatcherna.

Annons

Då hade Stuart Pearce fått sparken och uppgifter gjorde gällande att Sven-Göran Eriksson fanns på klubbens heta lista.

Enligt The Guardian blir "Svennis" Manchester Citys manager om thailändaren Thaksin Shinawatra lyckas med sin strävan att köpa klubben.

Problemet för Shinawatra – Thailands förre premiärminister – är att stora delar av hans tillgångar är frysta. Han anklagas för korruption och bedrägeri och sedan han avsattes i samband med militärkuppen i höstas lever han i exil i London.

Thaksin Shinawatra väntas ändå ta över som Citys ägare vilken dag som helst.

The Guardian skriver att Sven-Göran Eriksson hade ett möte med Shinawatra i London på tisdagskvällen och att svensken är den "ledande kandidaten".

Att Englands förre förbundskapten skulle vara högaktuell som Manchester Citys kommande manager, mottas inte med större entusiasm bland klubbens supportrar.

– Supportrarna är emot Eriksson till 70– 30. Han har bra meriter på klubbnivå, men det går inte att bortse från misstagen han gjorde med England, säger Heidi Pickup i Manchester Citys supporterklubb till The Guardian.

– Personligen skulle jag bli besviken, säger hon och hänvisar till att det var länge sedan Svennis han arbetade som klubblagstränare.

Tilläggas bör att Manchester City aldrig haft någon utom-brittisk tränare. Under de senaste tio åren har klubben haft tio olika tränare på posten.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons