Annons

Svart dag för Pingvin

Både herr- och damlag förlorade stort mot Stockholm Exiles. Herrarna tog ett steg framåt spelmässigt men har efter tre omgångar ännu inte vunnit. Båda Pingvinlagen drabbades dessutom av skador. Svenska mästarna är i gungning.
Sport • Publicerad 31 maj 2004

Pingvins herrar är fortfarande utan seger i årets elitserie. Stockholm Exiles vann lätt på Pilevallen: 8-44, efter 0-27 i paus. Säkert en skön seger för Stockholmarna som ju förlorade SM-finalen mot Pingvin i höstas. - Vi gav Exiles för mycket plats i dag. Kedjelinjen i försvaret måste komma upp mycket snabbare och sätta press. Det måste vi göra bättre. Sedan kan vi inte vända ryggen åt spelet när de får straff. Vi visste ju att de är bra på kontring, säger Pingvintränaren Mark Stacey. Han syftar på en situation i första halvlek där Pingvinspelarna protesterade mot domslutet samtidigt som Exiles satte i gång spelet blixtsnabbt och kontrade in ett försök fram till 0-15. Pingvin saknade James Mansell och Peter Ahlgren och hade dessutom oturen att få Ted Holmgren, Fredrik Nilsson och Geoff Sussum skadade tidigt i matchen. Värst verkade det vara med Holmgren som befarades ha fått en fraktur i armen. I dammatchen blev det också storseger för Exiles och där blev Pingvin helt utan poäng. 0-58 slutade matchen och som siffrorna antyder var Pingvin aldrig i närheten. Det var Pingvins första förlust men precis som efter herrmatchen deppades det inte allt för mycket. - Jag är stolt över tjejerna. Vi har ont om spelare och några spelade på ovana positioner men alla gjorde sitt bästa, säger assisterande tränaren Dave Croall. En av dem som spelade på en ovan position var Anna Larsson. Fullback för första gången. - Det var annorlunda, konstigt. I klungan är man alltid med i spelet men här får man mer hålla koll på situationen, det är mindre kontakt, säger Anna som också var nöjd med lagets insats. - Jag tycker inte att resultatet var helt rättvist, siffrorna var för stora. Problemet för Pingvins del är framför allt att truppen är tunn. Det var oroväckande tomt på avbytarbänken och i andra halvlek skadade dessutom en av de allra viktigaste spelarna, Sara Åkerman, knäet. Hur illa det är återstår att se men Sara kunde inte stödja på benet efter matchen. - Vi måste ha fler spelare, konstaterar Dave Croall. Nästa match är Attila på bortaplan den 5 juni.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons