Annons

Svårt att se landslaget på plats

Det är inte lätt att få se det svenska laget under EM. Matchbiljetterna är naturligtvis slut sedan länge — och de träningar som är öppna för allmänheten är näst intill hopplösa att ta sig till.
Sport • Publicerad 6 juni 2008

Är man konspiratoriskt lagd kan man tro att det svenska förbundet gjort allt för att inte ha fans på plats under träningarna.

Förbundsbasen Lars-Åke Lagrell är inte lagd åt det hållet.

Annons

- Nej, det tycker jag är fel. Naturligtvis är det positivt för svensk fotboll att supportrarna vill se landslaget, men vi har gett Lasse (Lagerbäck) fria händer att förbereda laget så bra det bara går för mästerskapet. Om det då innebär att vi inte kan skriva autografer åt alla, eller att vi har stängda träningar, så är det så det får bli. Det viktigaste är att vi lyckas i matcherna, säger Lagrell.

Landslaget har bara två öppna träningar under EM.

Den första var samma dag som de landade i Schweiz, sex dagar före EM-premiären innan supportrarna ens rest ner — och den andra är dagen efter den inledande matchen mot Grekland.

Noterbart är att då inleds träningen klockan ett i Lugano medan matchen slutade vid 23-tiden kvällen före — i Salzburg nästan tio timmars bilväg bort. Det gör att det knappast lär bli fullsatt på läktarna på träningsanläggningen.

För spelarna verkar det inte spela någon större roll.

- Det är klart det påverkar när det är publik på träningen. De hörs ju, och om man gör mål så jublas det. Det är klart att det är kul ibland, men ibland är det skönt att vara utan, säger till exempel Markus Rosenberg.

Rami Shaaban håller med:

- Jag är ganska van med det, vi hade det så i Egypten på varje träning när det var en fyra-femtusen där, men det är ju precis som när man spelar match: man fokuserar på det man gör på planen och då spelar det omkring ingen större roll, säger Shaaban.

Sverige är dock inte värst.

Tyskland och Polen har valt att inte ha några öppna träningar alls.

Niclas Green / TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons