Annons

Supportrar satsar på derby

Sport • Publicerad 27 juli 2007
Den blivande banderollen har tagits ner från väggen och målas av Johan Dahlgren och Robin Melander.
Den blivande banderollen har tagits ner från väggen och målas av Johan Dahlgren och Robin Melander.Foto: 
Även småkillarna arbetar flitigt för sitt lag. Andreas Berg och Anton Vigre är båda från Malmö men hängivna TFF:are. Jacob Cronhag pustar ut en stund
Även småkillarna arbetar flitigt för sitt lag. Andreas Berg och Anton Vigre är båda från Malmö men hängivna TFF:are. Jacob Cronhag pustar ut en stundFoto: 
Den blivande banderollen har tagits ner från väggen och målas av Johan Dahlgren och Robin Melander.
Den blivande banderollen har tagits ner från väggen och målas av Johan Dahlgren och Robin Melander.Foto: 

Stora bokstäver bildas, supportrarnas budskap i jätteformat. Det är hemligt vad det kommer att stå, banderollen får premiär på skånederbyt. Den viktiga matchen mot Malmö FF den 1 september.

– Kom till matchen! Vi vill gärna att alla trelleborgare ställer sig i bortalagssektionen, uppmanar Johan Dahlgren från supporterföreningen True Blues. Han har varit aktiv TFF-anhängare sedan 1999 och hoppas på fler medlemmar i framtiden.

Annons

– Vi vill nå ut till trelleborgarna, de är så svårflörtade. Här bakom kulisserna finns det många yngre som engagerar sig, säger Johan Dahlgren och pekar på det dussin killar som svettas och sliter med flaggor och pinnar i Liljeborgsskolans gymnastiksal.

Stöttar alltid

De fixar det som kallas Tifo, supporterkulturens läktararrangemang. Syftet är att spelarna ska se sina supportrar och därmed spela bättre.

Det ser mörkt ut för TFF i Allsvenskan?

– Det spelar ingen roll, vi stöttar laget i vått och torrt.

True Blues har ungefär 140 medlemmar. Supporterklubbars rykte är ofta dåligt men Johan Dahlgren säger att man aldrig är ute efter att slåss eller liknande. Tvärtom vill man gärna se fler barnfamiljer gå på matcherna.

– Det är trevliga resor till bortamatcherna. Spelarna uppskattar mycket att vi är där och hejar på dem, säger Johan Dahlgren som siktar på att 300 TFF-supportrar ska komma till årets derby. På sistone har ungdomar i Trelleborg börjat heja på Malmö FF och åker till de matcherna istället. En trend Johan Dahlgren tycker är synd då de istället kunde lockas till Vångavallen om fler trelleborgare hade stött hemmalaget. Men undantag finns, på golvet sitter Anton Vigre och kämpar med en blivande flagga. Han kommer från Malmö och är TFF-supporter

– Jag ser alla deras matcher, säger Anton sammanbitet med ungdomligt trots i blicken.

Underdogen TFF lockar vissa. Hur går det då i matchen mot MFF?

– Jag tror vi vinner, vi slår ur underläge, säger Johan Dahlgren och får medhåll av sina kamrater.

David Ekberg

$LOC_ON$I gymnastiksalen hänger en lång banderoll upptejpad på väggen. Salen är nedsläckt och en overheadprojektor kastar sitt ljus på tyget.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons