Annons

Supporter: Det hänger på viljan

För ett år sedan firades det med jubel och applåder att Trelleborgs FF avancerat från superettan till allsvenskan. I dag är det helt andra känslor som dominerar hos TFF-supportrarna då laget i deras hjärta ligger farligt nära att åka ur allsvenskan. För att få en insikt i hur supportrarna känner sig gick TA-sporten ut på stan för att ta pulsen på supportarnas känslor.
Sport • Publicerad 6 oktober 2007

Simon Christiansen är en trogen TFF-supporter och verkar ha receptet för vinst.

– Det hänger på deras vilja. När de vill spela bra, så gör de det också.

Annons

I de kommande matcherna, mot AIK och Hammarby, så tror Simon att TFF har bra chanser.

– AIK är med i guldstriden och har därför väldigt stor press. De kommer att spela offensivt och jag tror detta kommer öppna för kontringar för TFF. Mot Hammarby är det ungefär samma situation. Men jag hoppas vi får en respektabel publiksiffra, ju mer publik desto mer låter det ju. Och desto mer det låter desto mer känner spelarna att de har stöd från publiken.

Varför har det då gått så dåligt för Trelleborg i år?

– Vi har haft mycket otur med skador och insläppta mål i slutminuterna. Tror även att man måste förstärka vissa positioner med nya spelare.

Tom Prahl kommer tillbaka till klubben efter några års frånvaro, hur kan det komma att påverka TFF?

– Prahl är ju sen tidigare framgångsrik i klubben och har även tränat ett antal storklubbar i Sverige. Om TFF kan fixa lite mer pengar också, tror jag att Prahl kan locka lite attraktiva spelare till klubben.

Att TFF ligger sist är en överraskning för Simon.

– Jag trodde att dem skulle ligga i nedre halvan av tabellen, men inte sist. I mitt tycke är Trelleborg avsevärt bättre än bottenkonkurrenterna BP och Örebro. Nästa stopp på rundan är supporterföreningen True Blues shop. Lokalen är tom på besökare och tystnaden gör sig väldigt tydlig, nästan som på en av TFF:s hemmamatcher.

I kassan står Sebastian Andersson en trofast supporter som även är styrelseledamot i True Blues. Han håller med i mycket av Simon Christiansen åsikter. Speciellt tränarbytet och Trelleborgs oförmåga att ta poäng.

– Det värvades inte tillräckligt. Vi har också har vi haft lite otur med skador. Det känns dock kul att få tillbaka Prahl till klubben där hans karriär tog fart. Han är ju en bra tränare så man hoppas ju på att han kommer kunna förbättra laget.

Annons

Niklas Hansson

Praktikant

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons