Annons

Sundin hoppas på forna lagkamraterna

Guldjagande Erik Sundin vill sätta käppar i hjulet för konkurrenten Malmö FF. Inför söndagens Skånederby ger han därför sin förra klubb TFF tips på vägen.
– De ska kontra mycket för Malmös backar är inte blixtsnabba, säger HIF:s anfallare.
Sport • Publicerad 2 oktober 2010
Erik Sundin och hans HIF håller tummarna för TFF på söndag. "De ska kontra mycket", tycker förre TFF:aren.
Erik Sundin och hans HIF håller tummarna för TFF på söndag. "De ska kontra mycket", tycker förre TFF:aren.Foto: 

Inför säsongen 2009 lämnade Erik Sundin Trelleborg för Helsingborg. Kontakten med de gamla klubbkamraterna har dock kvarstått. 31-åringen pratar regelbunden med Kristian Haynes, Magnus Andersson och Andreas Drugge. Inför söndagens match har kontakten varit extra tät.

– Vi har sms:at en del, de är verkligen jättetaggade, säger Sundin.

Annons

Vinner HIF hemma mot Gais på lördag samtidigt som TFF tar poäng mot Malmö går Sundins lag upp i serieledning. Ett scenario som Erik Sundin ger mycket för.

– Om Trelleborg lyckas ta tre poäng mot Malmö och vi tar SM-guldet så kommer jag att bjuda upp ett par av grabbarna på en helkväll.

Dessförinnan vill Sundin göra allt för att underlätta för en mörkblå vinst. Här är hans tips till de forna lagkamraterna i Trelleborg.

Spela aggressivt och lurpassa på Malmö.

Satsa på kontringar eftersom Malmö gillar att föra mycket boll.

De ska spela effektivt och vara rätt i positionerna.

Utnyttja Jensens snabbhet och ha Drugge rättvänd. Jensen och Drugge kan komma i djupled bakom deras backlinje för Malmös mittbackar är slöa.

Något annat?

– TFF är starka hemma så jag tror stenhårt på dem. Jag hoppas verkligen att de kan göra ett bra jobb.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons