Annons

Succé i British Open

Ismail Smicro vann guld i British Opens kadettklass. En stor framgång för den 12-årige talangen. "Han är grym", säger tränaren Chakir Chelbat.
Sport • Publicerad 13 juli 2005

Att Ismail Smicro skulle kunna hålla sig väl framme i stortävlingen utanför London var en förhoppning. Men att han skulle komma hem med ett guld var över förväntan. Nu siktas det på kadett-EM i Italien i början av augusti.

– Han ska vara med där är det tänkt, säger Chakir Chelbat som också berättar att Ismail inte visade sina motståndare minsta lilla respekt i British Open.

Annons

– Han tyckte bara det var kul. Första omgången innebar inga problem eftersom motståndaren lämnade walk over. De motståndare som faktiskt dök upp hade inte så mycket mer att sätta emot Trelleborgs Taekwondoklubbs talang. I finalen hade Ismail vunnit efter nio sekunder!

– Han var grym! Han knockade honom, helt överlägsen, jublar Chakir som tyckte att Ismail, sin ringa ålder till trots, gott kunde testas i juniorklassen dagen efter. Två matcher blev det där och det slutade med en vinst, en förlust " och en silvermedalj.

– Han mötte killar som var fyra år äldre men han skötte sig jättebra och han tyckte själv inte att de var bättre än honom.

För Adi Hadzimovic blev det förlust i första matchen men Adi hade verkligen otur i lottningen eftersom han direkt stötte på slutsegraren, en brittisk landslagsman.

Chakir Chelbat berättar att tävlingarna kunde genomföras utan större problem, trots terrorattacken mot London tidigare i veckan.

– 750 skulle ha varit med men det var runt 150 som lämnade återbud på grund av vad som hänt, säger han och fortsätter:

– När vi landade var det ingen större skillnad men ute på vägarna var det väldigt mycket poliser och när vi skulle flyga hem var det kontroller överallt på flygplatsen. Det kändes tryggt.

Ismail Smicro hann inte mer än hem och vända innan det bar iväg på semester med familjen och på semester är även Chakir Chelbat, i Grekland närmare bestämt.

Men i egenskap av ansvarig för domarkåren i Europa kommer han i dagarna att flyga vidare till Sydkorea för att där delta i en konferens i det internationella taekwondoförbundets regi. Konferensen ska handla om ett nytt elektroniskt system för träffregistrering, ett system som ska göra sporten rättvisare.

Jonas Gustafsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons