Annons

Trelleborgsskytten bäst i Sverige

Succé för Trelleborgs Bågskytteklubb i SM. Joakim Limås överträffade sig själv och sköt hem ett individuellt guld. Nu siktar 24-åringen från Trelleborg mot en internationell fullträff.
– Det är svårt att sätta ord på känslan man får, säger guldmedaljören.
Bågskytte • Publicerad 8 juli 2018 • Uppdaterad 9 juli 2018
Joakim Limås i Trelleborgs Bågskytteklubb. Arkivbild från 2017.
Joakim Limås i Trelleborgs Bågskytteklubb. Arkivbild från 2017.Foto: Sara Johari

Trelleborgs Bågskytteklubb är en av Sveriges bästa och kom under helgens SM-tävlingar i Helsingborg tvåa i lagtävlingen. Den just nu starkast lysande stjärnan är Joakim Limås som tog guld i compound-klassen.

– Det är svårt att sätta ord på känslan man får. Det känns väldigt skönt faktiskt, det slitet man har lagt ner i många år har ju lönat sig helt enkelt, säger Joakim Limås.

Annons

Det var en blåsig final där både matchen och Joakims skytte gick fram och tillbaka till en början. Men efter två rundor tog han en ledning som han lyckades hålla matchen ut. Joakim Limås slog därmed fjolårsvinnaren Alexander Kullberg från Oskarshamn med 140–135.

– Jag har ett individuellt brons sen tidigare men det här var den första av förhoppningsvis många guldmedaljer. Vi är starka som klubb och har tagit lagguld, men det är ju en annan känsla när man lyckas själv, säger Joakim Limås.

24-åringen blev tidigare i sommar uttagen till svenska landslaget tillsammans med lagkamraten i Trelleborgs Bågskytteklubb, Linus Strömberg. Redan nästa vecka väntar världscup i Berlin. Då blir det tuffare konkurrens men Joakim Limås siktar högt ändå.

–Målsättningen är alltid att vinna. Det har ingen större betydelse vilket motståndet är. Men det är betydligt svårare motstånd.

Samtidigt menar han att det blir en mäktig upplevelse.

– Det är väldigt coolt när man står bredvid de som är rankade bäst i världen och får känna att man skjuter på samma fält som de. När jag gjorde min landslagsdebut i Turkiet var jag väldigt nervös och nu vill jag känna att jag klarar det bättre, säger Joakim Limås.

I slutet av augusti skjuter det svenska landslaget EM i Polen och då hoppas den nyblivne svenska mästaren att han får vara med.

– Chanserna att bli uttagen blev ju iallafall större nu, säger han.

Förutom silvret i lagtävlingen där Joakim Limås sköt tillsammans med Magnus Carlsson och Glenn Linsjö kom även Magnus Carlsson från Trelleborgs Bågskytteklubb trea i compound-klassen och Jonas Andersson tog hem ett silver i recurve-klassen.

Niklas Gyberg Ivarsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons