Annons

Succé för Mike inför storklubbarnas ögon

Ett tiotal scouter fanns på plats under långfredagens allsvenska premiärmatch. Flera av dem kommer säkerligen tillbaka. "Spelar Mike så här framöver så förvånar det mig inte om han lämnar till sommaren ", säger klubbdirektören Lasse Larsson.
Sport • Publicerad 7 april 2007
Målvakten Bengt Andersson överspelad, men på mållinjen dök Ragnar Sigurdsson upp som en räddande ängel. Mike imponerade stort i sin allsvenska debut. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Målvakten Bengt Andersson överspelad, men på mållinjen dök Ragnar Sigurdsson upp som en räddande ängel. Mike imponerade stort i sin allsvenska debut. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

I sin allsvenska debut svarade Michael Mensah för sin spelmässigt bästa insats i TFF-tröjan. Conny Karlsson gav honom nästintill toppbetyg.

– Fem av fem om han hade gjort mål, var tränarens bedömning.

Annons

Den 25-årige anfallaren var på strålande spelhumör och han kunde knappast ha valt ett bättre tillfälle.

På Vångavallen satt scouter från flera av Europas storklubbar. Chelsea, Bolton, Celtic, Feyenoord, Groningen, Toulouse, Troyes och FC Köpenhamn var några av de klubbar som hade representanter på plats.

– Många lag har scouter i Skandinavien och de vet att Göteborg har ett ungt lag. Samtidigt har de ingen koll på oss som nykomling, säger Lasse Larsson. Bättre koll lär de ha nu och de lär inte ha undgått att imponeras över Michael Mensahs spel.

– Mike var ruggig i dag. Spelar han så här framöver så förvånar det mig inte om han lämnar till sommaren, säger Lasse Larsson.

Pratar vi Arvidsson-pengar då?

– Ja, det måste det vara. Vi måste ju kunna ersätta honom och då krävs det en hel del pengar.

Magnus Arvidsson köptes av Hansa Rostock sommaren 1999. Prislappen då var cirka 10 miljoner kronor.

TFF kan alltså, precis som övriga spelare, tänka sig att sälja sin stjärnanfallare. Bara pengarna är de rätta.

Mike säger att han gärna tar chansen att spela i en större klubb i Europa.

– Alla vill spela på en högre nivå. Men för mig gäller att göra så bra ifrån mig som möjligt i Trelleborg. Jag jobbar för den här klubben.

Annons

Han hade ett par riktigt bra lägen att hitta rätt bakom Bengt Andersson.

– Vi var så nära tre poäng. Jag trodde att målvakten var siste man och att målet var tomt. Lite hårdare skott och bollen kanske hade smitit förbi försvararen, säger Mike om sin bästa målchans.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons