Annons

Succé för citytävlingen

Trelleborgs Motorshow blev en succé.
Sport • Publicerad 8 juni 2009
Foto: 
T.v. Alf Påhlsson ställde upp i veteranklassen med sin DKW. T.h. Gustav Tillgren kör i mål i sin VW Golf.
T.v. Alf Påhlsson ställde upp i veteranklassen med sin DKW. T.h. Gustav Tillgren kör i mål i sin VW Golf.Foto: 

”På en tiogradig skala säger jag tio. Det var mycket folk, både i city och på banan.”

Tävlingsledaren Lars Mattsson kunde inte vara annat än nöjd. Trelleborgarna fick se rally inne i staden, vid västra industriområdet, och följa servicestoppen mitt på Stortorget.

Annons

Många hade inte sett en rallybil förr. Magnus Hägg lockade kanske flest nyfikna till sin Subaru.

– Det är väl den som är mest lik den som folk sett i tv och det är jätteroligt att så många kom för att se vad man håller på med. Det är svårt för dem att komma ut i skogen och se vilken stor procedur det är bakom, säger trelleborgaren.

– Nu kunde vi ta motorsporten in i centrum, till den vanlige Svensson och visa vad det handlar om.

För Magnus Hägg handlar det om en satsning mot det svenska rallyfinrummet – SM-serien. Han är B-förare nu men hoppas på tillräckligt bra resultat för att nå A-klasstatus.

– Det hade varit roligt att köra hela SM-serien och då även vintertävlingarna med Vännäs i januari och sedan svenska rallyt.

Han kör i största klassen, trimmat fyrhjulsdrivet. Motståndet är hårt, men Magnus Hägg och kartläsaren Kristian Lindberg lyckades ta fem vinster på tolv starter 2008 i Sydsvenska rallycupen och DM-serien.

I helgens hemmatävling blev det en åttondeplats i totalen, en missräkning och det var omställningen från grus till asfalt som låg bakom.

– Jag hade hoppats på topp tre eller fyra. Jag hade missat lite i inställningarna från gruset och fick inte runt bilen i kurvorna på första varvet. Sedan blev det bättre.

Med 295 hästkrafter under huven är Subarun uppe i 100 kilometer i timmen på mindre än fem sekunder. Men på tävlingsområdet söder om Bilprovningen var rakorna korta och det gick inte fortare än 140.

27 juni är Magnus Hägg bakom rallyratten igen. Då är det Växjö som gäller och Sydsvenska rallycupen.

Annons

Nästa år hoppas han få visa upp sig på västra industriområdet och Stortorget i Trelleborg igen.

– Det hoppas jag verkligen. Och då får jag se till att göra bättre ifrån mig.

Snabbast av alla ekipage var Mats Andersson från Eslöv. Bland trelleborgarna fanns det dock ett par klassegrare. Björn Johansson vann Volvo original för B-förare och Fredrik Lenander svarade för samma prestation i C-klassen.

Nästa rallytävling i Trelleborg med TMK som arrangör är Vikingadansen sista söndagen i september, även den avgörs på västra industriområdet.

Lucas Dietrichson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons