Annons

Styrkelyftare tävlar i Höllviken

Gillar du starka män som lyfter mycket? I dag hålls den årliga styrkelyftstävlingen Toppengalan i Höllviken.
Sport • Publicerad 4 juli 2009

TRELLEBORG. Bland de fem skånska kraftkarlarna som gör upp i tävlingen återfinns styrkeprofilen och regerande europamästaren Johnny Wahlqvist, 35.

– Lyfter jag 325-330 kg så är jag godkänd, säger Gärsnässonen själv som i går deltog i VM i halmbalsrullning i Ystad.

Annons

Toppengalan var tänkt som en av Johnny Wahlqvists sista tävlingar innan styrkelyfts-EM i Tjeckien i augusti. Men nu blir det varken något EM eller VM för Wahlqvist. Trots att han har medaljer att försvara i båda tävlingarna.

– Styrkelyftsförbundet vill inte betala min resa till Tjeckien. Som europamästare tycker jag gott att de kunde ha gjort det.

Resan går på 12 000 kronor och det är inget man bara slänger ihop, menar Wahlqvist. Han vill inte betala resan själv och nu ser det ut som att han stannar hemma.

Sedan tidigare har styrkelyftsförbundet tackat nej till VM i Indien på grund av det spända politiska läget i landet.

De tråkiga beskeden verkar dock inte bekymra honom inför dagens tävling.

– Det är utomhus, avslappnat och god stämning, säger Wahlqvist. Betydligt mer lättsamt än vid större turneringar, ändå är det nästan lika mycket publik.

Att han är favorit är det inte något snack om.

– Det kommer krävas något extra för att slå mig, säger 165 kilosbjässen.

Axel Pileby
Filip Magnusson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons