Annons

Stukat Stavsten söker revansch

I premiären i höstas blev det storstryk. Ystads IF vann på hemmaplan med 36-15. I morgon har Stavsten chans till revansch. Och förutsättningarna den här gången är annorlunda.
Sport • Publicerad 9 januari 2004

Det är sista omgången innan serien delas och serietvåan Ystad har inte mycket att spela för. De fyra topplagen Heid, Ystad, Wasaiterna och Heim är redan klara för allsvenskan och när den startar har alla lag noll poäng. De åtta lag som fortsätter i division 1 tar däremot med sig sina poäng och det betyder att femman Stavsten fortsätter som topplag. Blir det två poäng mot Ystad går laget in i det fortsatta division 1-spelet som serieledare. Blir det en poäng, eller ingen alls, beror det på hur det går för Alstermo mot Eslöv. Om det sedan är Stavsten som är i topp när division 1 är färdigspelad i vår kan det bli riktigt intressant. För seriesegraren väntar nämligen kval mot trean eller fyran i allsvenskan och blir det vinst där väntar ett direktkval till elitserien mot elvan eller tolvan i elitserien. - Det är kul att den chansen finns där, annars hade serien känts lite död i vår, säger Stavstens tränare Christian "Mini" Åkerman. Men allra först väntar alltså Ystads IF. - Vi har mycket att spela för och det är två poäng som gäller. - Det går knappt att spela sämre än vi gjorde senast mot Ystad, även om vi var riktigt dåliga mot Eslöv (34-17) också. Men allt handlar om inställning, den var bedrövlig sist mot Ystad, säger "Mini". Taktiken? - När vi mötte dem förra säsongen plockade vi bort Tony (Hedin) och då rasade deras spel. Senast försökte vi också med det men då gick det inte alls. Vi börjar nog spela ganska snålt och nedgrupperat den här gången. Som så många gånger förr den här säsongen är det ett hårt skadedrabbat Stavsten som kommer till spel. Martin Ringström och Jonas Persson lider av influensa/förkylning och det är frågetecken för båda. Viktige Conny Johansson uteblir av personliga skäl och Peter Olsson är långtidsskadad. Dessutom har Mattias Hoff slagit upp en bristning i låret och han spelar inte heller i morgon. Det betyder att laget är mycket tunt på nio meter.

Louise Voll Ercolino louise.voll.ercolino@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons