Annons

Strong försvarsinsats gav hemmajubel

Trelleborg HBK:s damer har häng på serieledande Ystads IF efter 20–17 (9–10) hemma mot Karlskrona Flottan. En stark försvarsinsats banade väg för hemmalagets segerjubel.
Handboll • Publicerad 11 februari 2017
Trelleborg HBK:s Olivia Mårtensson vrålar ut sin glädje efter att ha satt ett av sina fem mål mot Karlskrona Flottan. Foto: Tomas Nyberg
Trelleborg HBK:s Olivia Mårtensson vrålar ut sin glädje efter att ha satt ett av sina fem mål mot Karlskrona Flottan. Foto: Tomas Nyberg

Det krävdes två poäng mot Karlskrona Flottan för att Trelleborg HBK på allvar skulle vara med i snacket om att kunna ta steget upp från division 2 södra.

Det blev två poäng efter ett av säsongens bästa framträdanden.

Annons

– Vi visste att det skulle bli en jättetuff match och var förberedda på det. Vi sa till varandra att vi skulle stänga igen försvaret för då brukar det lösa sig framåt och så blev det. Mycket skönt, vi behövde detta för att vara med i toppen, konstaterade Jenny Lundahl, som stod för starka prestationer både offensivt och defensivt.

HBK-damerna höll Blekingelagets vassa niometersskyttar i schack i större delen av matchen.

– De har extremt duktiga skyttar, de sätter bollarna i krysset eller ribba in. Vi sa att vi behövde plocka bort dem för att ta matchen eftersom de inte hade så mycket inspel och steg. Alla gjorde ett grymt jobb med att ta bort deras skyttar och där vann vi matchen, även om det var bra framåt också, sa Lundahl.

9–10 i paus blev till 16–12 under den första halvan av den andra halvleken. Ett ryck som gästerna aldrig hämtade sig ifrån. Med tanke på det starka försvarsspelet matchen igenom kunde, och borde, HBK ha skaffat sig ett målmässigt övertag tidigare. Under den första halvtimmen bjöd de svartklädda på alldeles för många tekniska fel.

– Jag tror vi var lite nervösa, en toppmatch och folk på läktarna. Klart vi ska radera en del tekniska fel, men överlag funkade det framåt.

Målvakten Shenelle Palmer Modeer bidrog med några vassa räddningar i viktiga lägen.

– Vi sa till henne att hon skulle behöva stå på styltor för att nå bollarna i krysset. Vi hjälpte henne bra och så stängde hon igen totalt. Det var skitbra, både målvakts och försvarsspel.

Vänsternian Emilia Cavalli Björkman var bortrest och saknades i HBK-uppställningen.

– Emilia är viktig för oss för hon gör ofta mycket mål, men vi löste det fantastiskt trots att hon inte var med. Vi vet att vi har ett bra lag. Det kvittar vem som är borta, så löser vi det, sa Jenny Lundahl.

Trelleborg HBK bjöd på en fin laginsats. Förutom Jenny Lundahl stack även Olivia Mårtensson och Clara Jönsson ut individuellt.

Annons

– Jag är så stolt över tjejerna. Vi har haft en bra träningsvecka och kom väldigt bra förberedda och satte allt även i praktiken. Jag gick hårt på några spelare, men det fick bli så den här gången. Att bara släppa in 17 mål mot laget som gör mest och släpper in minst mål i serien är så jäkla bra. Det här är vår bästa match hittills, sa HBK-tränaren Martin Fröborg.

Jenny Lundahl tog för sig både framåt och bakåt när Trelleborg HBK besegrade Karlskrona Flottan. Foto: Tomas Nyberg
Jenny Lundahl tog för sig både framåt och bakåt när Trelleborg HBK besegrade Karlskrona Flottan. Foto: Tomas Nyberg
Handboll, division 2 södra

Trelleborg HBK–Karlskrona Flottan 20–17 (9–10)

T: Jenny Lundahl 5, Olivia Mårtensson 5, Clara Jönsson 4, Amina Brkic 4, Isabel Olsson, Madeleine Jönsson.

Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons