Annons

Stridsyxan nedlagd i Höllviken

Under flera år har det rått kraftig rivalitet mellan Höllvikens Gif och ständiga uppstickaren – i form av BK Näset. Nu är allt gammalt groll glömt och klubbarna går in i ett intressant samarbete.
Sport • Publicerad 12 december 2009

Både Gif-ordföranden, Mikael Wettergren och Mårten Backgården, som en av grundarna av BK Näset, betonar dock att det inte är frågan om någon sammanslagning.

Mikael Wettergren betonar dock att ”stridsyxan är nedlagd” och att man framöver kommer att jobba ännu hårdare för att alla fotbollsspelare i Höllviken ska få det bra.

Annons

– Gif ligger ju i division två men vi kommer att jobba extra hårt på A-lagsnivån, när det gäller att lyfta BK Näset. Vi vill alla att Näset ska ligga högre upp i seriesystemet.

Han förklarar att man har skrivit ett avtal där spelare kan gå mellan klubbarna med 24 timmars varsel.

– Vi vill att alla här ska kunna spela på den nivå man önskar men samtidigt få bort alla form av spelarövergångar inom Höllviken.

Både han och Mårten Backgården lyfter fram den tänkta gemensamma fotbollsskolan kommande sommar som den viktigaste biten.

– Det ska inte behöva vara som det är nu. Kompisar i skolan mobbas för att man inte spelar i ”rätt” förening, säger Mikael.

Mikael är ganska säker på att det i förlängningen kommer att behövas en ännu större omorganisation.

– Ja, där är vi nog inte främmande för att – i förlängningen – bilda en helt ny förening som tillvaratar interesset för ungdomarna.

Mårten skissar de tre områden, där samarbetet bäst ska bära frukt:

– I först hand är det det rent praktiska och kommunen har redan klubbat ett nytt klubbhus på idrottsplatsen. Det var tänkt åt BK Näset, men nu jobbar vi istället gemensamt för att få det så bra som möjligt.

– Till det nya huset kommer vi också att gemensamt lägga kraften på att få en ny konstgräsplan och även där är kommunen positivt inställd.

Annons

– Nu handlar det för oss i Gif och BK Näset att försöka bidra med en del av finansieringen.

Det andra området är som nämnts; hanteringen av spelare som går mellan de båda A-lagen och när det gäller tredje området gäller det nämnda fotbollsskola.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons