Annons

Strålande spel avgjorde

Årets stora golftävling i Trelleborg , Karolinercupen, bjöd inte på några storspelare. Det innebar dock inte att stort spel saknades på banan.
Sport • Publicerad 5 juli 2004
Marie Wennersten-From vann damklassen. BILD: JEANETTE LARSSON
Marie Wennersten-From vann damklassen. BILD: JEANETTE LARSSONFoto: 

Efter de två inledningsronderna var det oerhört jämnt i toppen. Med åtta spelare inom två slags marginal var det svårt att förutse någon vinnare, men det skulle visa sig att vinnaren fanns i ledarbollen. Claes Hovstadius, Torekovs GK, såg ut att äga banan. Spelet fungerade perfekt och Claes kom till tionde hålet tre slag under par för dagen. Då kom det avgörande rycket. En birdie på tian efter en fin putt från foregreenen och därefter en eagle på elvan. Efter det var det inget snack. Närmast att hota var Roger Nilsson, Ängelholms GK, som efter två raka birdies, hål 14 och 15, hade fem slag att ta in. När så Claes Hovstadius svarade för en bogey på 16:e öppnades segerdörren på glänt, men då gjorde även Roger en bogey. Segermarginalen till Roger Nilsson blev till sist fyra slag - 203 och 207. - Jätteroligt att vinna och riktigt oväntat, tyckte Claes Hovstadius. Anledningen till det är att 31-åringen egentligen slutat tävla. Efter att ha spelat på Challengetouren under tio års tid med hyggliga resultat kom droppen när han missade kvalet till Europatouren för femte året i följd. - Det var år 2000 och då la jag mer eller mindre av. Jag vet att jag har spelet men mentalt hänger jag inte riktigt med. Årets mästare visade inga mentala svagheter under sista ronden, inte förrän på sista hålet. - Jag blev nervös. Dagens enda dåliga slag. Jag slog inte till bollen, löd förklaringen till utslagsmissen på sista hålet. Bollen slicades över elfte hålets fairway och var nära att hamna i ett vattenhinder. Men det här var Claes dag och han ordnade ett säkert par för en 65-runda. - Jag har spelat en tävling tidigare i år, Svalöv Open, men det gick inget vidare. Här kände jag i fredags att formen bara dök upp. I dag fick jag i några puttar där i mitten och sedan var det bara att glida iväg. Men du fortsatte ändå att attackera? - Ja, när spelet finns där är det inget att tveka på. Lundabon Claes Hovstadius trivs på Trelleborgs golfklubb. Han vann 1994 och blev tvåa i fjor, tio slag bakom suveräne Peter Hanson. Och så i år, etta igen. - Jag älskar att spela i vind och kommer gärna tillbaka. Vet du hur mycket du vann? - Nej jag vet inte vad prissumman är. Jaså 17 papp. Strålande, de går rätt in i huset jag håller på att bygga. Hemmahoppet Lars Lindh var bara två slag ifrån delad ledning och delad fjärdeplats inför söndagen, men 78 slag innebar ett ras till en slutlig 23:e plats och 218 slag. Istället var det amatörerna Joakim Peterson och Martin Lindholm som stod för fina insatser avslutningsdagen. Joakim slutade femma och Martin tia på 212 respektive 214 slag. I Cup Caroline låg trelleborgskorna Sofia Ohlsson och Helen Nilsson bra till inför sista runda, två respektive tre slag från täten. De slutade med en 81:a och en 79:a och blev slutligen sexa och femma. Segrade gjorde veteranen Marie Wennersten-From, Lunds Akademiska. 46-åringen vann med ett slag tillgodo på Christina Elmér, Flommen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons