Annons

Storstryk för BK Starke

BK Starke har fått en tuff inledning i division ett och i går gällde storfavoriten till seriesegern, IK Sparta, på bortamatta. Det stjärnspäckade Malmölaget vann med hela 33–8.
Sport • Publicerad 6 oktober 2010

TRELLEBORG.– Sparta har ju ett otroligt starkt lag med toppar i Lennie Persson och Mattias Günther och vi var ganska chanslösa, menar Roger Andersson i Starkeledningen.

Lennie Persson är svensk mästare och blev lite extra känd inför VM tidigare i höst, när förbundskaptenen Benni Ljungbäck tog ut sonen Christoffer i stället för Lennie. Mattias Günther ingår i den svenska OS-satsningen inför London 2012.

Annons

Dennis Vollenweider brukar inte förlora många matcher om året men nu var Dennis helt chanslös mot Mattias som hann med två fempoängskast, innan han vann på fall i andra perioden.

Starke inledde dock med seger i 55 kg-klassen, där Daniel Terkildsen besegrade Filip Sakic på fall redan efter 28 sekunder. Andra Starkesegern togs senare av Tobias Olsson som vann på poäng över Peter Ringström och där siffrorna blev 3–1.

Det ska sägas att Starke ställer upp med flera väldigt unga och orutinerade brottare på den lätta halvan och även om det kämpas väl, kan man inte begära segrar av vare sig Lukas Borg, Emil Werngren eller Eric Wahldén mot de rutinerade Spartabrottare det gällde.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons