Annons

Storstilad insats av Veronica

Veronica Augustsson gjorde en storstilad insats, när singelspelet avgjordes i går i Sundsvall och när prislistan var klar stod hon uppsatt på en mycket hedrande åttondeplats.
Sport • Publicerad 3 mars 2002

Till sanningen hör dock, att med aldrig så lite tur kunde hon ha varit minst fyra eller till och med minst tvåa! Så jämnt är det i den svenska dameliten. - Även om jag har plusstatistik på Carina (Jonsson från Råå BTK), så är jag inte ens besviken över förlusten. Jag gjorde inga direkta fel utan hon spelade bra på de avgörande bollarna, förklarar Veronica kvartsfinalförlusten på tåget hem från Sundsvall. Dålig telekommunikation i de småländska skogarna gjorde det svårt men så mycket nådde fram, att hon ledde kvartsfinalen (i singelspelet spelar man numera bäst av sju set där varje går först till elva eller skilje med två bollar) med såväl 10-4 som 11-10 men föll till sist med 11-13. Då hade hon dessförinnan inlett med att besegra sjätteseedade Lena Persson från Riddarens BTK - med 4-1 i set och följt upp denna seger med 4-3 i set mot Spårvägens Marie Olsson. Åttondelsfinalen mot Marie vann Veronica med efter 11-5 i skiljeset. Hade Veronica lyckats besegra nämnda Carina i kvartsfinalen hade hon fått möta slutsegraren Sandra Johansson från Rönninge och här kan pappa Inge Augustsson informera ytterligare från hemmet i Trelleborg: - Veronica har även besegrat Sandra tidigare så det kunde ha gått hur långt som helst. Det är dock fantastiskt att komma till kvartsfinalen och man skall veta, att de flickor hon möter här tränar fem till sex dagar i veckan mot kanske högst tre för Veronicas del. SM-bordtennis, damsingel: 1) Sandra Johansson, Rönninge, 2) Susanne Jonsson, Råå, 3) Nina Vakkila, Spårvägen, 4) Carina Jonsson, Råå, 5) Marie Sjögren, Ulricehamn, 6) Marie Sjögren, Ängby, 7) Anna Berglund, Borlänge, 8) Veronica Augustsson, Trelleborgs BTK.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons