Annons

"Största matchen i mitt liv"

3-1-seger på hemmaplan i Malmö, avancemang till semifinal i U21-EM och ännu en prickfri insats i försvaret. TFF:s backklippa Rasmus Bengtsson har haft sämre dagar.
Sport • Publicerad 24 juni 2009
Foto: 
Rasmus Bengtsson
Rasmus BengtssonFoto: 

TRELLEBORG. Det svenska U21-landslaget är på väg mot något stort. Och en av de mest tongivande spelarna i succégänget tillhör Trelleborgs FF. Rasmus Bengtsson njöt dagen efter succén mot Serbien.

– Det är väldigt skönt, en grymt härlig känsla. Jag har inte tänkt så mycket på matchen, det är mest skönt att vi är vidare.

Annons

Den avgörande drabbningen med Serbien skulle bli dramatisk. Men efter 15 minuter ledde Sverige med 2-0.

– Vi fick matchen precis dit vi ville med de tidiga målen. Sedan fick vi dem ur balans och vi visste redan innan att de var humörspelare, säger Bengtsson.

Bakåt vållade serberna inga större problem för TFF-försvararen och hans kamrater.

– Målet kommer på en fast situation och sedan har de väl ett läge till i matchen. Det kändes som att vi hade kontroll.

Och så såg det ut också. Trots pressen att spela en avgörande match i U21-EM på hemmaplan i Malmö visade Bengtsson inga tecken på nerver.

– Jag tyckte att jag, liksom hela laget, spelade stabilt.

Bengtssons tränare i TFF, Tom Prahl, var mer generös i bedömningen av sin försvarsdirigent.

– Jag såg matchen på tv och Rasmus var som vanligt glimrande. Han är en av de största påläggskalvarna vi har i Sverige och jag är säker på att han spelar i A-landslaget inom de närmaste åren.

Med tanke på betydelse och spelplats var Serbien-matchen mer än speciell för Rasmus Bengtsson.

– Ja, jag måste nog säga att det är den största matchen hittills i mitt liv. Klart det är mäktigt att spela inför min familj och alla mina kompisar här i Malmö, säger han.

Annons

Kanske kan det bli ett återbesök i hemstaden på måndag när finalen spelas. Men först väntarsemifinal i Göteborg på fredagkväll mot ett England som vimlar av stjärnor. När Max Fuxberg fick chansen att rangordna U21-slutspelets största stjärnor i TA den 13 juni, placerade han Arsenals Theo Walcott högst.

– Där får jag hålla med Max. Walcott är nog den spelare med störst kapacitet i turneringen. Det gäller att vi hela tiden håller ett öga på honom, säger Bengtsson och fortsätter:

– Jag tycker nog England får ses som favoriter, de har mer erfarna spelare. De har rutinen.

Sverige har dock visat klass mot rutinerat motstånd tidigare. Inte minst i går mot Serbien. Fortsätter det så kanske Rasmus Bengtsson har en ny höjdpunkt i karriären redan på fredag.

Nicolinn Nilsson
Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons