Annons

Storsegrar för unga golflöften

Trelleborgs Golfklubb arrangerade Karolinercupen för 40:e året. Segrarna i jubileumstävlingen är inte lika gamla, ens om de lägger ihop sina åldrar. Och segerreceptet för Filip Olsson, 19, och Louise Kristersson, 16, var lugnet.
Sport • Publicerad 16 juli 2007
Filip Olsson gjorde det mesta rätt när han tog hem Karolinercupen på Trelleborgs GK. Här är han på väg att sätta ett bunkerslag tillräckligt nära för ett säkert par på 17:e hålet. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Filip Olsson gjorde det mesta rätt när han tog hem Karolinercupen på Trelleborgs GK. Här är han på väg att sätta ett bunkerslag tillräckligt nära för ett säkert par på 17:e hålet. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 
Defilering mot seger. Louise Kristersson (till vänster) var överlägsen i Cup Caroline. Här pratar hon med de övriga i ledarbollen: Mimmi Jansson och Astrid Pärsson.
Defilering mot seger. Louise Kristersson (till vänster) var överlägsen i Cup Caroline. Här pratar hon med de övriga i ledarbollen: Mimmi Jansson och Astrid Pärsson.Foto: 

När Karolinercupen och systertävlingen Cup Caroline avgjordes på söndagen var det ingen tvekan om vart segrarna skulle gå.

Filip Olsson, Österlens GK, vann med fem slag. Totalt 201 slag (67-66-68), nio under par.

Annons

Filip var glad men överraskad över segern.

– Det är ju första tävlingen jag vinner på fem år, sa Filip Olsson som inför söndagens avslutningsrond var i ledning med ett slag.

– Jag tänkte att jag bara skulle köra på som jag gjort de två tidigare dagarna; att göra så många birdies som möjligt.

Edvin Stenberg, Falsterbo, jagade närmast och med tre hål kvar skiljde endast två slag.

– Jag var skakig när jag slog ut på 16:e med min järnfyra eftersom Edvin just tagit in två slag. Men så slog han out och gjorde dubbelbogey – då kändes det avgjort, sa Filip Olsson. Som förklaring till segern berättade han att han äntligen hittat rätt i puttningen. Filip har ändrat teknik efter att ha tränat hos Axel Kvarnbäck.

– Jag har haft problem med puttningen innan. Nu har jag ett lugnare stroke.

19 år och i början av proffskarriären – precis som två mer namnkunniga golfare med segrar i Karolinercupen bakom sig.

– Jag vet att Peter Hanson har vunnit här. Jaså, Henrik Stenson också! Som alla andra vill jag vinna också vinna British Open, sa Filip Olsson om sina karriärdrömmar innan han la vantarna på prischecken: 23 000 kronor.

I Cup Caroline blev segermarginalen smått sensationell. Tre spelare fick ihop 226 slag, Louise Kristersson hade blott 212 (67-73-72). Inför sista dagens spel ledde Louise med sju slag.

– Jag visste att jag ledde, men jag ville inte tänka på det.

Annons

Den taktiken innebar alltså att hon fördubblade sitt försprång.

Segern var hennes tredje för året och hon har en förklaring till varför det gått så bra i år.

– Jag har just gjort mitt första år på golfgymnasiet i Perstorp. Det har gjort att jag kunnat träna mycket, framför allt fysträna och det har gjort mig mer uthållig.

På Trelleborgs GK slog hon knock på fältet redan första dagen.

– Jag har spelat väldigt stabilt hela tävlingen och har tagit det lugnt.

Vad i spelet är du mest nöjd med?

– Mina drivar. Och närspelet! Jag satte bland annat två chippar i hål, sa 16-åriga Louise.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons