Storseger för Palmstaden

Ett sent återbud kan ställa till det men så inte i Palmstadens division trelag. Philip Marklund hade drabbats av magsjukdom efter trolig magförgiftning och tvingades lämna ett sent återbud men det hindrade inte trelleborgarna i bortamötet med Lugi.
Sport • Publicerad 28 oktober 2007

Redan från start tog Palmstaden initiativet och i första pausen stod det 1– 2. I andra perioden rullades hemmaförsvaret upp gång på gång och inför sista perioden stod det hela 2– 8.

Avslutningsperioden fortsatte på den inslagna vägen för Palmstaden och efter två minuter hade man ökat på till 2– 10.

Den klara ledningen bidrog säkert till lite tafatthet under slutet och i takt med Lugis kämpatakter hölls skillnaden på åtta mål. Till sist alltså 6– 14 (1– 2, 1– 6, 4– 6). Peter Jensen och Fredrik "Figge" Sjöstedt gjorde båda fyra mål och blev därmed matchens bästa målgörare.

Philip Sivhed gjorde endast ett mål men det gjorde han på kanske matchens hårdaste skott. Övriga segerskyttar blev Robin Liljegren, Jonas Wallin, Joon Berggren, Patrick Gillsin och tränaren Johan Wickström.

I och med segern fortsätter Palmstaden skugga Förslöv och Stanstad i absoluta toppen. Två poäng upp till Stanstad i serieledning och en efter Förslöv – som dock har en match mindre spelad.

Redan på onsdag spelar Palmstaden nästa match och då kommer Bjärred på besök till Söderslättshallen. (TA)ö-