Annons

Storseger för Höllviken och IFK

Man måste beundra tjejerna i Anderslövs Boik:s damlag. Match efter match förlorar man med stora siffror men likväl visar man härlig kämpaglöd och glädje med sin fotboll.
Sport • Publicerad 29 augusti 2004

Nu gällde en av seriens bästa lag för seriejumbon, IFK Trelleborg - som ligger tvåa i tabellen - och utgången var klar redan före matchstart:

- Ja, IFK är ju mycket bättre än oss och har många fler spelare att välja bland. Vi har 14 som max att tillgå och ofta bara tolv, förklarar tränaren, Bo Frisk, efter matchen.

Annons

Då hade Bosse fått se dels ett vilt kämpande hemmalag som klarade 0-1 så långt i matchen som till den 65:e minuten. När väl 0-2 kom så kom också flera IFK-mål som på beställning och när det hela var över stod det 0-7 i domarens protokoll.

- Det blir så att tjejerna blir ivriga när man vet att man är klart bättre och egentligen bara går och undrar hur många mål vi ska vinna med, förklarar Ulf Svensson, tränare i IFK och så var det nog.

Emelie Eriksson var bäst i IFK och hon gjorde också tre mål. Alexandra Fors, Sofia Green, Sara Wellander och Michaella Bengtsson kompletterade målskyttet.

De båda målvakterna, Felicia Zamal i IFK och Ulrika Kinnonen stod i centrum på vars sitt sätt. Felicia var den som knappt rörde bollen och väl inte en enda gång under andra halvlek, eller...? Ulrika var kämpen som stred tappert mot övermäktigt motstånd och hon gjorde det riktigt bra!

Höllviken-Klagshamn 6-0

Serieledande Höllviken tog tolfte raka segern hemma mot Klagshamn och man gjorde det övertygande. Man ägde mestadels spelet och bland många duktiga stod Petra Stahlbom i särklass. Matchen slutade 6-0 (2-0) och Petra gjorde handen full av Gif-mål! Det sjätte målet gjordes av Ann Kellheim.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons