Annons

Storpublik ska hjälpa IFK:s spelare

IFK Trelleborg vill avsluta säsongen med ett säkrat kontrakt och en fullsatt arena. Då bjuds publiken på gratis inträde.
Sport • Publicerad 7 april 2010

TRELLEBORG. – Vi vill försöka få så mycket liv i luckan som möjligt, säger IFK-ordföranden Patric Sandblom.

I samarbete med 30 av klubbens sponsorer har IFK möjlighet att bjuda sina handbollssupportrar på gratis inträde i kvalmatchen mot Irsta idag. Sponsorerna går in och betalar en viss summa pengar per åskådare. Något både spelarna och klubbkassan tjänar på enligt Patric Sandblom.

Annons

– Det är en generös gest som vi tjänar på rent ekonomiskt och samtidigt får vi bra tryck som kan hjälpa grabbarna.

IFK har budgeterat på 600 åskådare. Då blir det ett skapligt ekonomiskt överskott enligt Sandblom. Helst ser IFK:s ordförande dock ett publikantal uppåt 800. Om det blir fritt inträde även vid en eventuell tredje match låter Sandblom dock vara osagt.

– Det har vi inte kommit fram till, det är ett dåligt omen att planera om en tredje match, vi vill inte spekulera i det.

Avgör ni redan i dag?

– Det vägrar jag svara på. Men jag hoppas att vi kan bibehålla inställningen och attityden från Västerås. Kan vi plocka fram den igen så ser det oerhört ljust ut, säger Patric Sandblom.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons