Storförlust i bottenmöte

Hallby kom till Söderslätts­hallen med poängen mer än Trelleborg HBK, men sett till händelserna på planen – ja, då kunde man tro att det handlade om ett topplag som var på besök.
Sport • Publicerad 26 november 2011
Foto: Tomas Nyberg
Foto: Tomas Nyberg

Smålänningarna var i ledning från start till mål och efter inledande 0–4 ökade avståndet i takt med tiden.

Matchen slutade 20–30 (7–15) och resultatet gör att HBK:s plats i tabellbotten befästs och att fortsättningen ter sig i allra högsta grad svår.

Det verkar som att det kommer att bli kniven på strupen för att rädda ett nytt kontrakt.

Mot Hallby fanns egentligen endast målvakten Gogo Jancevski som höll allsvensk klass bland HBK:arna.

Jancevski spelade storartat i princip matchen igenom men kände sig säkerligen ofta övergiven av medspelarna och flertalet mål kom ur frilägen, där Hallbyspelare helt enkelt sprungit ifrån uppvaktande hemmaspelare.

– Det är så klart inte jätteroligt eller jättetacksamt att stå en match som denna och väldigt surt att förlora så här.

Så säger Gogo Jancevski och det ska sägas att HBK-målvakten storspelade och stod för 16 räddningar.

Han fortsätter så här:

– Jag vet egentligen inte vad man ska säga men det är ju inget att dölja; uppträder vi som mot Hallby, då har vi inget att sätta emot i stort mot många allsvenska lag.

Gogo vill inte skylla förlusten på någon speciell – varken i laget eller utanför – men han är inne lite som Kristian Haynes i TFF – när denne summerade det svaga TFF-året tidigare:

– Man måste komma till både träning och match med rätt attityd och komma upp i den nivå på spelet som krävs. Likadant; har man förlorat med tio bollar – ja, då ska det också göra riktigt ont. Det gäller att ta skitjobbet och inte göra det så här bekvämt för oss och det är hela tiden tuffa matcher som gäller och närmast har vi topplaget Skånela borta.

I Hallbymålet fanns en annan jätte och emellanåt verkade Mats Erlandsson helt omutlig men till sanningen hör, att det många gånger handlade om lösa skott från vilsna och stressade HBK:are.

– Jag håller med och det var sällan rätt fokus där heller, säger Gogo Jancevski.

Avslutningsvis får HBK-målvakten tillfälle att analysera bäste spelaren på planen och den Hallbyspelare som gjorde flest mål på honom.

– Robert Jangmo och jag spelade tillsammans i Lindesberg och han är grymt duktig. Helt riktigt var han klart bäst på planen mot oss.

Jangmo gjorde tio mål bakom Gogo Jancevski och av dessa kom tre på säkra straffkast.

Max Falkman var den i övrigt som kom närmast den kvalitet som krävs i dessa sammanhang.

Han hade en bra period i andra halvlek med sitt skytte och han blev också bäste hemmamålskytt med sina fem mål.

Taner Caliskan
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.