Annons

Storförlust för Vikings

Tif Vikings hemmapremiär blev ett riktigt målkalas – för gästerna Kallinge/Ronneby. Blekingelaget vann med 9–3 och bjöd stundtals trelleborgarna på en lektion i division två-hockey.
Sport • Publicerad 11 oktober 2009
Foto: 
Tif Vikings tog emot Kallinge/Ronneby i hemmapremiären.
Tif Vikings tog emot Kallinge/Ronneby i hemmapremiären.Foto: 

TRELLEBORG. Tif Vikings tränare Pontus Mårtensson är hård i sin analys av matchen mot Kallinge/Ronneby.

– Man kan inte gå ut med nattmössan på, då slutar det så här, säger Mårtensson med besviken blick.

Annons

Han fick tillsammans med tränarkollegan Rickard Åkesson se ett tamt Vikings inleda sin andra match i division två. I den sjätte minuten kom det första av nio baklängesmål. Sex minuter senare stod det 4–0 till Kallinges fördel.

– Är man inte beredd att lägga ner jobbet så blir det så här. I en hemmapremiär i division två så måste man vara extra taggade. Man får inget gratis utan måste börja jobba från början.

– De åker runt och väntar på att någon annan ska göra det, det håller inte. I trean kunde vi jobba oss in i matchen men inte här, säger Pontus Mårtensson.

Målvakten Gabriel Sawa tecknade för byte efter elva minuter, vid ställningen 0–4. Jaari Suunta kom in och täppte till en början igen genom tre raka målvaktsräddningar. Vikings kunde således spela klart första perioden utan fler mål i baken. Förnedringen växte sig dock starkare i början av andra perioden. Efter två minuter stod det 6–0 till gästerna.

– När vi precis stått och predikat att vi inte var med i första så kommer det två snabba i andra också. Det ska inte krävas mer än en period för att vi ska trycka på on-knappen, säger Pontus Mårtensson.

Vikings fick dock två tröstmål i andra perioden genom Robin Brusberg och Robert Burakovsky. Mikael Burakovsky spelade sedan fram till Sebastian Rasimus 3–9 mål i den tredje perioden.

Men förstafemman med bröderna Burakovsky var förutom målen tämligen osynliga – till Pontus Mårtenssons förtret.

– Vår förstafemma måste verkligen visa mer till nästa gång. De lever inte alla upp till förväntningarna.

– Men vi tar med oss de sista tio där vi avslutar bra. Vi kan ju inte lägga oss ner och dö, konstaterar Pontus Mårtensson.

Om det var deppiga miner i Vikingslägret var det betydligt muntrare i Kallinges omklädningsrum efter matchen. Tränaren Patrik Klüft vill dock inte sticka ut hakan i onödan.

Annons

– Det var bara första mötet av fyra så det kan bli andra bullar i fortsättningen, vi är ödmjuka och vet vilket jobb som krävs.

Hur ser du på Vikings som lag?

– De har erfarenhet i laget med bröderna Burakovsky, annars verkar det vara ett ungt lag. De måste nog träna mer ihop, säger Patrik Klüft.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons