Annons

Storförlust för Pelister

Det är inte ovanligt att en nykomling förr eller senare åker på en riktig smäll och för Pelisters del i division tre kom den mot Balkan på hemmaplan och när tillställningen var över - ja, då stod det hela 1-5 (0-1) i domarens protokoll!
Sport • Publicerad 23 maj 2009

- Efter hand blev det väl klasskillnad men jag vet att Pelister har problem med flera skador. Samtidigt - vi har ett bra lag, analyserar Malik Sesay - den förre Pelistertränaren men nu i motståndarlaget Balkan - efter matchen.

Anders Plamér brukar var filbunkslugn oavsett hur det går i matcherna men efter Balkanmatchen var han djupt besviken.

Annons

- Vi viker ju helt ned oss och jag vet inte vad jag ska säga men bedrövligt blev det ju efterhand.

Efter 0-1 i pausen och med Darko Milevskis nick i ribban som närmast för Pelister så långt, fanns det helt klart hopp bland hemmasupportrar inför andra halvleken men det blev Balkan som ökade på till 0-2, innan Fadi el Hage kunde reducera till 1-2. Hoppet ökade igen för Pelister men minuten efter punkterades matchen via 1-3 och sedan var det lugna gatan för Balkan och precis som Anders Palmére antyder - hemmaspelarna verkade sluta spela fotboll och verkade helt sluta kämpa. Till sist alltså 1-5 och det kunde faktiskt blivit ännu värre...

Även för det andra Trelleborgslaget på Ymorvallen; FC Trelleborg, blev det förlust och den kom i Tomelilla, där hemmalaget vann med 2-1 (0-0). Tröstmålet sköts in av Johan Rundquist. För IFK blev det åtminstone poäng och detta genom Magnus Bönnemarks mål i Lödde, där matchen slutade 1-1 (1-1).

Vellinge fick en poäng med sig i division fyra-mötet i Sjöbo och målet till 1-1 ordnade Robin Mårtensson. I pausen stod det 0-0.

I division fem verkar det som om Skanör/Falsterbo för tillfället är det allra formstarkaste laget och denna gång var det Prespa Birlik som fick ge sig. Dessutom på egna hemmaplanen och resultatet blev 0-2 (0-0). Jimmy Larsén och Anders Lindberg gjorde Skanörs mål.

Behar vann enkelt på Vannhög över BK Vången och 4-1 (3-0) fixade Mirza Vrbanjac med två mål samt Edin Kahrimanovic och Nerim Suman. Då handlar det om division sex och där föll Gislöv hemma mot Öja med klara 2-5 (1-2). Gislöv tog dock ledningen i matchen med 1-0 genom Daniel Larsson och han kompletterades senare som målskytt av Jens Edholm.

På Gylle stadion fanns storpublik på plats och bilarna fanns längs landsvägen ända bort mot kyrkan till och det var Klagstorps IF som var på besök. Gyllespelarna var ganska ofina redan från start och bjöd upp gästerna på en lustiger dans. En dans som bara fram till pausen mycket väl kunnat sluta det dubbla jämfört med de 4-0 det då stod. Till sist blev det "bara" 4-1, sedan Jimmy Nilsson till sist reducerat på straff för Klagstorp. Gyllemålen gjordes av Adam Silow, Joakim Nilsson, Pontus Andersson och Dimos Mpatsiavos.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons