Annons

Stora visioner på Sturup Park

I helgen invigs PGA-banan i Bara. Samtidigt, någon mil därifrån, bjuder Sturup Park på årets näst största svenska golftävling.
Sport • Publicerad 16 maj 2009
Jonas Nilsson och Magnus Ericsson visar stolt upp Sturup Park. Här diskuterar de vid mästerskapsbanans 18:e hål.
Jonas Nilsson och Magnus Ericsson visar stolt upp Sturup Park. Här diskuterar de vid mästerskapsbanans 18:e hål.Foto: 

– Allt var klappat och klart. Tanken var att PGA:s satsning skulle vara här. Här fanns planer att arrangera Ryder Cup.

Magnus Ericsson är styrelseordförande och vd i Börringekloster Golf AB, företaget som driver Sturup Park och som har Europatourproffset Peter Hanson som styrelsemedlem. Han sitter i ett gammalt kostall – som renoverats till restaurang – någon kilometer väster om flygplatsen och berättar om planer som aldrig blivit av, men framför allt om de som ska bli verklighet.

Annons

Det var i oktober som klubben fick en förfrågan om att arrangera en tävling på Sas Masters Tour. Klubben tackade snabbt ja.

– Marknadsföringssynpunkt var ett skäl. Peter Hanson var väldigt positivt inställd och ville själv bidra med pengar till prissumman.

Tävlingen är en milstolpe för vår del, säger Magnus Ericsson.

350 000 kronor finns i prispotten och det är mycket för att vara på Sas Masters Tour. De två kommande åren har klubben avtal att arrangera tävlingen, men på Sturup finns än större visioner.

Pressansvarige Jonas Nilsson målar upp en bild på det 18:e hålet som vittnar om att den fyra år gamla mästerskapsbanan har sitt ursprung i ett PGA-samarbete.

– Avslutningshålet har en naturlig läktare. Tänk dig 80 000 åskådare som följer Peter Hanson när han slår ut under finalvarvet och går i ledarboll på en Europatourtävling. Det hade varit häftigt.

Det finns nog entreprenörskap, företagsanda och säkert vilja för att visionen ska bli verklighet.

Sturup Park är en utpräglad greenfee-klubb. Den har för närvarande endast 200 medlemmar och uppemot en fjärdedel av dem ställer upp som funktionärer.

– Det är jätteroligt att vi så här tidigt kan få en så stor tävling. Det är ett bevis på att vi som klubb har nått långt när det gäller de krav som ställs, säger Jonas Liedberg som står vid tredje hålet och noterar resultat.

I två dagar har han tagit fritt från arbetet.

Annons

– Jag har egen tandläkarpraktik. Så fort jag fick reda på att vi skulle ha tävlingen så strök jag de här dagarna.

Vad sa patienterna när du flyttade deras tider?

– Inget. Jag har inte berättat anledningen.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons