Annons

Stopp i målfabriken

En rutinerad måltjuv. En teknisk lirare som väntar på genombrottet. Mats Lilienberg och Kristian Haynes svarade för 29 mål i superettan förra säsongen.
Sport • Publicerad 23 april 2004
Mats Lilienberg. ARKIVBILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Efter TFF:s tre matcher i allsvenskan väntar de fortfarande på första fullträffen. - Framåt lossnar det alltid, lugnar Mats Lilienberg. - Vi måste hitta liret, säger Haynes. Mats Lilienberg, 34, har hittat målet förr. Allsvensk skyttekung två gånger om och 76 mål på 187 allsvenska matcher. 18 mål i superettan 2003. - Vi måste flytta upp hela laget. Men det är skillnad när vi spelar på Vångavallen. Här är vi bra, är starka och vågar kliva på på ett annat sätt. Lagets veteran är självkritisk och ger sig själv inte godkänt betyg i år. - Jag kan inte vara nöjd. Jag borde åtminstone ha gjort ett mål på tre matcher. Att jag inte gjorde mål mot AIK retar mig. Jag hade vår stora chans och borde fått bollen på mål, då hade vi vunnit. Men som sagt, trots uteblivna mål och att laget skapat få chanser mot Halmstad och AIK är Lilienberg inte orolig. - Vi har en djävulskt bra backlinje och "Fritz" (Fredrik Persson) har varit grym i målet. Framåt lossnar det alltid. Målchanserna kommer och då kommer även målen. När vi slog ut Blackburn (i Uefacupen 1994) skapade vi inte mycket men (Fredrik) Sandell satte sin chans. Kristian Haynes, 23, är trollgubben som oftast hittar in i straffområdet från sin vänsterkant. Elva fullträffar blev det i fjor, dessutom 15 assist. Nu har han gjort sina tre första allsvenska matcher och är mållös. - Det har låst sig under de två senaste matcherna. Det har kommit för långa bollar upp till oss i anfallet och vi har inte spelat som vi brukar göra. Känslan är att vi inte vågat lita på vårt spel, det har blivit för ängsligt. Haynes tror också att målskyttet kommer lossna, även om han i allsvenskan ställs mot bättre motståndare. - Det är bättre kvalitet på de allsvenska backarna, de gör inte så många misstag. Men det handlar ju inte om några övermänniskor. Det gäller bara att vi vågar tro på oss själva och fortsätta jobba. Som den lirare han är vet han svaret på frågan hur TFF ska göra för att hitta målet igen. - Vi måste hitta liret. Nyckeln är att bara köra på med vårt spel, säger Kristian Haynes. Tränare Ulf Larsson är nöjd med allsvenskans inledning, men inte lika nöjd med sina anfallare. Han säger sig vara redo till förändringar. - Presterar vi inte mer framåt så kommer det hända saker, säger Larsson som inte är överens med Haynes vad gäller bortaspelet. - Vi har haft två jättesvåra bortamatcher och vi kan inte tro att vi kan styra Halmstad och AIK på deras hemmaplaner. Landskrona kan vara en lämplig match för Haynes och Lilienberg att hitta målet igen. Söndagens motståndare har drabbats av ett avbräck i och med att Jörgen Pettersson drabbats av en muskelbristning och är sannolikt förhindrad till spel. - Bra för oss. Pettersson är en spelare som är en tillgång för alla allsvenska lag, säger Lilienberg. - Jag har faktiskt aldrig mött honom, det hade varit roligt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons