Annons

Stoormatch – till ingen nytta

En helt ny högerkant – samma koll på läget. Till ingen nytta. "Synd att vi inte klarar av att hålla hela vägen ut", sade Fredrik Stoor efter 1–2 mot Spanien.
Sport • Publicerad 15 juni 2008
Fredrik Stoor gör ett inkast under Sveriges match mot Spanien. Bild: Scanpix
Fredrik Stoor gör ett inkast under Sveriges match mot Spanien. Bild: ScanpixFoto: 

Med Christian Wilhelmsson och Niclas Alexandersson skadade valde förbundskapten Lagerbäck en helt ny högerkant mot Spanien: Fredrik Stoor - med blott sex landskamper på meritlistan - som högerback och anfallaren Johan Elmander i en ovan roll som högermittfältare.

De klarade sig bra mot de kvicka spanjorerna, och låg dessutom bakom en hel del farligheter framåt.

Annons

Tyvärr kom Spaniens segermål på tilläggstid - just på högerkanten.

- Vi skulle haft en frispark högt upp på deras planhalva. Vänsterbacken skickar en lång boll mot mig och Torres. Vi bommar den båda två, den dimper ner bakom och sen ser jag inte riktigt vad som händer. Det är sådant som händer, jag får inte ha för höga krav på mig själv i första EM-matchen, sade Stoor.

Rosenborgbacken gjorde en mycket bra insats och låg dessförinnan bakom det svenska kvitteringsmålet - när hans långa inlägg nådde Zlatan Ibrahimovic i straffområdet.

- Jag slog inlägget i en båge mot forwards, och visste att om den gick över "Henke" så skulle den hamna hos Zlatan. Det var så jag tänkte. Det var såklart jäkligt skönt, men just nu är jag besviken.

Den nye mittfältaren Johan Elmander var inblandad i ett par farligheter. Ett skott som tog i burgaveln och en nick tätt utanför.

Dessutom gjorde han ett bra jobb defensivt, även om tacklingen av David Villa i det svenska straffområdet i slutet av första halvlek var farligt nära att bli straff.

Olof Mellberg fick lugna ner Stoor i mitten av den andra halvleken då han blev lite väl offensiv stundtals. I slutminuterna fick Stoor även bollen på handen i straffområdet, men domaren Pieter Vink valde att fria.

Niclas Green/TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons