Annons

Stjärnspelare förstärker Vikings

Det är jubel i Tif Vikings och det redan två månader före seriestart. Anledning: klubben har värvat två mycket intressanta forwards. "De är de bästa spelarna Trelleborgspubliken sett på mycket länge", säger Fredrik Jönsson.
Sport • Publicerad 19 augusti 2005

Vikings sportchef är i det närmaste lyrisk när han beskriver den kapacitet som spelarna " Rasty Saglo och Jonathan Frenette " visat upp.

– De här spelarna blir en attraktion i serien. Båda två hade kunnat spela högre upp, både i ettan och i allsvenskan. Saglo hade vi bra koll på, Frenette har gjort många poäng i tyska ligan men under Bundesliga är det svårt att veta vilken nivå det är på spelet. Men han har utmärkt sig väldigt mycket på träningarna. Det här är spelare med talang utanpå allt, det är bara de bästa i vårt lag som någorlunda kan mäta sig med dem, säger Fredrik Jönsson. Kontrakten med Saglo och Frenette löper på ett halvår, från sista september till sista mars, och därmed är de tillgängliga hela säsongen.

Annons

– Kvalspelet avslutas i mars och vi ska göra bort oss kapitalt för att missa en kvalplats, säger Jönsson.

Vikings fick tidigt korn på de två, men till slut blev det huggsexa om de kompetenta anfallarna (se text nedan):

Jonathan Frenette, 24 år från Kanada som i fjor öste in poäng i Tyskland " drygt två poäng per match.

– Det fanns anbud från andra klubbar, men jag har blivit väl bemött i Trelleborg och jag tror på laget.

Rasty Saglo, 27 år från Ukraina som i sju år varit proffs i USA under.

– Klubben har behandlat mig bra redan från början. Jag ska göra allt för att klubben ska ta sig till division ett. Det finns talang i laget även om det kan behövas lite mer erfarenhet i försvaret. Saglos önskan om förstärkningar kan uppfyllas. Fredrik Jönsson tror dock att det kan ta tid innan truppen är helt klar.

– Vi har tre fyra platser som inte är klara och det är backar vi söker. Men det är en väldig brist på backar i svensk hockey, från elitserien och ner. Vi ska försöka lösa detta, det är några unga killar som är aktuella.

Offensivt sett finns det inget att klaga på.

– Vi har ett väldigt bra lag redan. Det ser positivt ut. Med Saglo och Frenette har vi seriens två bästa forwards och det talar för att vi kan spela en positiv ishockey, säger Fredrik Jönsson.

Första träningsmatchen sker på dansk is på lördag då Hvidovre tar emot Vikings. Nästa söndag är det dags för returmöte, då i Trelleborg.

Annons

Martin Falkenby

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons