Annons

Stjärnsmäll för Stavsten

"Vi får inte in bolljäveln", sa Stavstens tränare Christian Åkerman efter storförlusten mot Alstermo. Serieledarna Alstermo vann med 26-11 på hemmaplan.
Sport • Publicerad 29 februari 2004

Det har hänt förr den här säsongen - och igår (söndag) hände det igen. Stavsten fick storstryk. I toppmötet borta mot Alstermo blev det vinst för smålänningarna med 26-11 (12-4). - Vi gör inte mål. Deras målvakt spikar igen och vi hade 60 bollar i stolpe och ribba. Vi får inte in bolljäveln helt enkelt, säger Stavstens tränare Christian "Mini" Åkerman. I Alstermos mål stod Anders Bengtsson, före detta Lugi, och han gjorde 24 räddningar, vilket ger den smått fantastiska räddningsprocenten 69. - Vi kämpar och sliter och det är okej att släppa in 26 mål, tycker jag, och vi skjuter väl inte alltid så klokt på honom (målvakten) men han är bra, säger Mini som dock är fortsatt optimist när det gäller Stavstens chanser att kunna ta förstaplatsen, den som kan leda till ett elitseriekval. Precis som det varit hela säsongen är det den tunna truppen som är Stavstens akilleshäl. - Det viktiga för oss nu är att vi kan få några bra träningar. Vi har haft träningar på slutet där vi varit fem, sex spelare och då är det svårt att träna ordentligt. Nu är vi beroende av andra resultat men det är inte kört, alla kan slå alla i den här serien. - Vi kommer att resa oss ur detta, det har vi gjort förr, säger Mini. Sex omgångar återstår och Stavsten, som nu är trea efter tredje raka förlusten, har fyra poäng upp till ledande Alstermo. Önnered är tvåa på samma poäng som Stavsten.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons