Annons

Stjärnfallet i Falsterbo

Grand Prix-kvalet skulle bli en munsbit för svenske stjärnryttaren Rolf-Göran Bengtsson, 43. I stället fick han tillbringa torsdagskvällen på sjukhus efter ett otäckt fall med EM-hästen Mac Kinley. "Det kändes inte så bra", sa han till TA-sporten.
Sport • Publicerad 8 juli 2005

Falsterbo Horse Show bjöd på en riktigt stjärnsmäll under torsdagseftermiddagen. Rolf-Göran Bengtsson föll hårt i GP-kvalet och hästfesten kan vara över för hans del.

En märkbart skakad ryttare stod med tom blick och vänsterarmen i bandage.

Annons

Knappa timman efter det otäcka fallet som fick åskådarna att tappa andan kunde han berätta vad som hände.

– Det var inte min värsta vurpa, men det kändes inte så bra.

Det såg heller inte bra ut. Faktum är att det såg riktigt illa ut.

Ekipaget var på väg mot vattenhindret, hinder nummer sex, och precis innan själva språnget tvekade plötsligt Mac Kinley. Med ett brak föll bommarna när både häst och ryttare slog runt. Bengtsson voltade, fick en b0m i huvudet och slog ner hårt i marken med vänsterarmen före.

Medan Mac Kinley snabbt var uppe på benen låg stjärnryttaren länge kvar på marken. Det var också Rolf-Göran Bengtsson som verkade ha fått den värsta smällen.

– Det finns risker i det här, sa han efter att ha blivit omplåstrad.

Vad var det som gick fel?

– Mac Kinley tittade i vattnet, tvekade och kom för långt ifrån hindret.

Vad händer nu?

– Jag ska åka och få det röntgat. Först då får vi se vad som händer.

Annons

Hur mår Mac Kinley?

– Det verkar bra.

Hur blir det med nationshoppningen?

– Jag får ta ställning till det senare.

Om knappt två veckor är det dags för EM där Rolf-Göran Bengtsson är en kugge i det svenska laget. På fredagen är det nationshoppning där EM-laget ska rida som ett genrep inför mästerskapet.

Men Rolf-Göran Bengtssons medverkan är högst osäker efter fallet och även EM kan vara i fara. Lagledaren Sylve Söderstrand om händelsen:

– Nu får vi se vad som hänt med armen. Det behöver inte vara så allvarligt, det är tid kvar till mästerskapet, sa Söderstrand till TT.

Röntgenbilderna visade inte på någon fraktur, men beslut om deltagande i nationshoppningen tas först på fredagsmorgonen.

Om Rolf-Göran Bengtsson missar EM skulle det vara den andra stora tävlingen som han går miste om i år. Mac Kinley, som imponerat stort under säsongen, drabbades av en hovböld strax innan världscupfinalen i Las Vegas och Bengtsson valde att avstå.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons