Annons

Stephen Ademolu hett namn för Gif Sundsvall

På fredag öppnar transferfönstret för övergångar i svensk fotboll. TFF är på jakt efter en anfallare men kan bli av med sin bästa offensiva kraft.
Sport • Publicerad 29 juni 2005

TFF:s anfallsspel har klickat den senaste tiden. Den som imponerat mest, offensivt sett, är Stephen Ademolu och han har fångat storklubbarnas blickar.

Gif Sundsvall har två anfallare som är borta säsongen ut, Jonas Wallerstedt och Kalle Ljungberg, och klubben är i behov av förstärkningar.

Annons

Stephen Ademolus namn ska enligt uppgift finnas på önskelistan men klubbchefen Urban Hagblom vill inte kommentera några namn.

– Det är bara spekulationer och ett namn som är taget ur luften.

Vad har Stephen för kvaliteter som fotbollsspelare?

– En bra spelare med en snabbhet som krävs i dagens fotboll. Bra fysik, men framför allt är han snabb, säger Gif Sundsvalls klubbchef Urban Hagblom.

Skulle han förstärka Sundsvall?

– Det skulle han nog göra. Vi har två offensiva spelare som är borta säsongen ut och vi behöver värva. Men jag kommenterar inga namn. Det är alltid olyckligt när sådana här uppgifter kommer ut. Vi vill att det här ska skötas rätt och vi har inte pratat varken med Trelleborg eller Stephen.

Lasse Larsson, sportchef i TFF, bekräftar att han inte hört något från Sundsvall.

– Jag har hört rykten att det skulle finnas intresse men jag har inte hört av klubben.

Är han till salu?

– Sånt här är alltid jättekänsligt. Stephen kan gå som Bosman i höst och då är det bättre att få pengar för honom nu. Samtidigt måste vi ha ersättarna klara innan vi säljer, säger Lasse Larsson.

Annons

Om Stephen försvinner så måste ni värva två anfallare?

– Ja och det är inte lätt att skaffa en. Helst ser vi ju att Stephen stannar och förlänger sitt kontrakt.

Den 22-årige kanadensaren kom till TFF i juni i fjor på fri transfer. Han blev snabbt en favorit på Vångavallen. Ändå är inte målfabrikationen något att imponeras över " sex mål på 27 matcher.

Stephen Ademolu tar det påstådda intresset från Sundsvall med ro.

– Jag har inget att klaga på här i Trelleborg " jag gillar klubben, spelarna och fansen. Det kommer fler och fler och tittar på oss, det var nästan 3 000 på en match. Jag vill gärna vinna serien och cupen med Trelleborg.

Hur ser du på att förlänga kontraktet med Trelleborg?

– Det är ingenting jag tänker på, jag bara spelar och försöker vinna alla matcher.

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

FOTBOLL TRELLEBORGMartin Falkenby
FOTBOLL TRELLEBORGMartin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons