Annons

Stéphanie Öhrström finalbäst igen

I finalen av "lilla EM" höll Stéphanie Öhrström nollan. Sverige vann över Frankrike med 3-0 (3-0) och försvarade titeln. - Vi har ett bra lag och vi visste vi hade chansen. Det var skitroligt att vi kunde vinna, säger Stéphanie.
Sport • Publicerad 6 juli 2004
ARKIVBILD: CLAES NYBERG
ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

Det här var F17-landslagets sista match tillsammans och tjejerna gav järnet i finalen av Nordisk Flick-turneringen i danska Köge. 1-0 redan efter 56 sekunder följdes av 2-0 nio minuter senare. - Det var en perfekt start och det var en jättebra match från vår sida. Vi var det bästa laget. Frankrike är inget dåligt lag, är tekniskt och kvickt. För Stéphanies del gick det också bra. Hon räddade ett friläge vid ställningen 1-0, gick ut och skar av skottvinklar och rensade bollar utanför eget straffområde. Trelleborgsmålvakten fick mycket beröm för sin insats i sin tionde flicklandskamp och blev vald till finalens bästa spelare, en utnämning som hon även fick efter finalsegern i fjor. - Jag är lite förvånad eftersom vi vann med 3-0. Men visst är det kul. - Jag har blivit tryggare och stabilare i mitt spel och vi har snackat mycket om att jag ska komma högre upp i banan för att förhindra målchanser. Där ligger kanske den stora skillnaden i mitt spel jämfört med ett år sedan. Grunden till segern lades egentligen i gruppspelsmatchen mot Tyskland. Svenskorna förlorade i de två inbördes matcherna tidigare i våras, nu blev det seger med 2-1. Stéphanie berättar att tyskorna börjar med landslagsspel i tidigare åldrar och har mer rutin. - Det var den matchen som kändes mest nervös och med tanke på vårens matcher visste vi att det skulle bli väldigt svårt. Vi lade om taktiken lite, spelade bra försvarsspel och det fungerade bra för mig också, säger Stéphanie Öhrström. Hon räddade två, tre lägen i första halvlek och två frilägen efter paus. Hon tvingades släppa in ett mål, på straff, det enda insläppta målet för Stéphanie i turneringen. Efter finalsegern firade laget ordentligt. Stéphanie kom i säng tidigt på morgonen och efter en timmes sömn bar det iväg hem till Trelleborg. Närmast väntar seriespel med Staffanstorp Gif på onsdag och sedan välförtjänt semestervila. Därefter uppladdningen inför höstspurten i division ett och EM-kval med F18-landslaget. Med den här utvecklingen du haft kanske det kan bli allsvenskan nästa år? - Med fortsatt bra träning så kanske jag hade platsat i något lag. Det är iallafall inte omöjligt, sedan är det en annan sak om jag får spela eller ej.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons