Annons

Stéphanie äntligen allsvensk – men hon tjänar inte en krona

Stéphanie Öhrström, 20, är målvaktstalangen som nu är på väg mot de stora arenorna. "Det går framåt", säger Trelleborgs bidrag i damallsvenskan.
Sport • Publicerad 30 mars 2007
Stéphanie Öhrström har nått allsvenskan. Målvakten är första vikarie till posten mellan Malmö FF:s målstolpar.Arkivbild: Claes Nyberg
Stéphanie Öhrström har nått allsvenskan. Målvakten är första vikarie till posten mellan Malmö FF:s målstolpar.Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Ettårskontraktet med Malmö FF skrevs under för några veckor sedan.

Tanken är att Stéphanie ska vara andremålvakt bakom landslagsstjärnan Caroline Jönsson i allsvenskan, samtidigt som hon spelar kvar i Husie och söderettan.

Annons

– Tränarna i MFF och Husie tyckte det vare en bra lösning och för mig passar det jättebra. Jag får bra träning i MFF samtidigt som jag spelar matcher i ettan. Att helt gå över till MFF var inte intressant för min del, säger Stéphanie.

Upplägget är enkelt: först värvad från Husie, därefter utlånad till samma klubb.

För Stéphanies del handlar det om ett fotbollsmässigt lyft, absolut inte något ekonomiskt. Enda ersättningen för hennes insats i MFF är en eventuell matchbonus. Men så många matcher tror hon inte att det blir.

– Det känns inte så troligt. En skada på "Carre" eller om hon skulle behöva vila är enda chansen. Eventuellt kan det bli någon match i svenska cupen.

Stéphanie Öhrström är inte vara målvaktsvikarie i MFF.

Det som bringar inkomster är vikariatet på ett dagis i Höllviken och vikariatet på ett LSS-boende i Trelleborg. Dessutom är hon målvaktstränare på Procivitas idrottsgymnasium i Malmö.

– Det är utvecklande, men ett halvtidsjobb hade inte varit fel.

Som målvaktsvikarie har hon fått känna på lite av den hetluft som hon hoppas få uppleva.

Tre träningsmatcher har det blivit under försäsongen. I senaste matchen, mot Jitex, höll hon nollan.

– Det är rätt så stor skillnad. I Husie spelar vi med trebackslinje, i Malmö med fyra backar. Jag måste lära mig hur jag ska styra spelarna, det gäller ju att säga rätt. – Det var bra att jag var med på träningslägret i Spanien. Laget har bra sammanhållning och det är bra spelare.

Annons

Malmö FF hoppas i år på allvar kunna utmana om SM-titeln.

– Det är väl dags för oss i år och vi har satt guld som mål. Sett till fysiken har resultaten förbättrats, förhoppningsvis ska spelet också göra det. Det har sett bra ut i träningsmatcherna och det är positivt i laget, säger Stéphanie.

Karriären som inleddes i IFK Trelleborg är på väg att ta ordentlig fart.

Allsvenskan börjar 11 april. Med Stéphanie Öhrström i ett av de förmodade topplagen.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons