Stenson vann – Hanson sexa

Peter Hansons lyckosamma start på golfåret fortsätter. På söndagen blev han sexa, fem slag efter Henrik Stenson, i Europatourtävlingen i Dubai.
Sport • Publicerad 4 februari 2007
Henrik Stenson vann Europatourtävlingen i Dubai och fick en segerkyss av hustrun Emma. Peter Hanson blev sexa, fem slag efter Stenson. Bild: Scanpix
Henrik Stenson vann Europatourtävlingen i Dubai och fick en segerkyss av hustrun Emma. Peter Hanson blev sexa, fem slag efter Stenson. Bild: ScanpixFoto: 

Med fyra rundor under par, 14 under totalt, lyckades Peter Hanson bli sexa i det starka startfältet i Dubai Desert Classic.

Sista dagen avslutade Söderslättsgolfaren med 71 slag, ett under par, och tog ännu en framskjuten placering.

Peter har inlett golfåret med den strålande resultatraden 2-37-6 och han ligger på tionde plats i på listan över inspelade pengar 2007 – Order of Merit.

Dessutom kan han på måndagen räkna med att avancera på världsrankingen, från plats 113.

I Dubai var det en annan svensk som hamnade i fokus. Peters kamrat sedan juniorlandslaget Henrik Stenson vann tävlingen.

Henrik satte en tremetersputt på sista hålet för birdie och med 19 under par var han ett slag före sydafrikanen Ernie Els.

– Jag har kämpat hårt hela veckan och att besegra Ernie, det känns fantastiskt, sa Stenson till TT efter sin femte seger på Europatouren.

Stenson, Els och Peter Hanson var med i toppen under hela tävlingen. Så även Tiger Woods som slutade delad trea tillsammans med ännu en svensk – Niclas Fasth.

Henrik Stenson fick 309 000 euro, cirka 2,8 miljoner kronor, för segern och ska fira seger och en kort smekmånad med hustrun Emma på Maldiverna.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.