Stenson gick upp i ledning

Sport • Publicerad 28 oktober 2006

Henrik Stenson tog över ledningen i Europatourfinalen på spanska Valderrama efter en imponerande avslutning av andra golfrundan. Fem avslutande birdies och totalt 68 slag, tre under par, gör att Stenson ärett slag före engelsmannen Lee Westwood.

– Jag vet inte vad som hände riktigt. Det var som om ju svårare vädret blev desto fler birdies gjorde jag, säger Stenson till golf.se.

En annan svensk, Robert Karlsson, har chansen att ta hem totalsegern på Europatouren. Karlsson gick dock på 74 slag och sjönk till en delad 18:e plats. En av hans konkurrenter om titeln, irländaren Padraig Harrington, gick samtidigt på 69 slag och ligger på nionde plats, fyra slag bakom Stenson.

Engelsmannen Paul Casey, efter två rundor på en 35:e plats, är dock fortfarande i totalledning.

För Peter Hanson, från Stora Slågarp och Bokskogens GK, går det så där. Efter första dagen hade Peter tre slag över par och i går blev det ytterligare fyra. Därmed ligger Peter på delad 40:e plats och alltså sju över par.Facit för Peter i går blev vidare två birdies ochsex bogeys.

Vädret på Valderrama var i går ytterst nyckfullt och det bidrog till att flera golfare spelade ojämnt. Spanjoren José Manuel Lara ledde efter första dagen med 66 slag. I går gick han runt på 76!

(TT)/Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.