Annons

Sten Sjögren till Stavsten

Ex-landslagsmannen tar hand om det lovande P90-laget. En annan före detta landslagsman, Mario dos Santos, tar hand om P91:orna.
Sport • Publicerad 21 maj 2004

När det gäller Stavsten och nysatsningar brukar det gälla nästan enbart på spelarfronten men nu gör man ett rejält ryck även på ledarsidan. Det innebär att ex-landslagsmannen Sten Sjögren tar hand om de lovande pojkarna i P90 och att Mario dos Santos tar hand om pojkarna i åldersgruppen under. Mario har landslagsmeriter från Portugal och har dessutom meriter från spel i IFK Malmö. Sten Sjögren kommer närmast från Lugis ungdomssektion där han tränat juniorlaget två säsonger och dessförinnan tränade han Ystads IF i division ett. Sten har även tränarskap i Olympic/Viking bakom sig men framför allt - eget spel i Lugi under många år samt inte minst med landslaget. Med prick 200 landskamper! - Det här är en helt ny utmaning för mig att träna så pass unga pojkar. Det blir så klart lite annorlunda men man får anpassa träningen efter ålder och kunnande, säger Sten - inför första träningspasset med pojkarna i tisdags. Ett 20-tal lovande ungdomar blir hans adepter i Stavsten och man kommer att träna två gånger i veckan. Man kör på från och med nu men man kommer att göra ett uppehåll på några veckor kring midsommar. - Först måste jag bilda mig en uppfattning om killarnas status - både när det gäller fysiken och handbollskunnandet och jag ser fram emot säsongen, där vi kommer att spela i Skåneserien. Sten Sjögren och Stavstensledningen är överens om ett ettårskontrakt till en början men Sten gör ingen hemlighet, när det gäller framtidens tränaruppdrag: - Nej, jag siktar helt klart in mig på att träna ett elitlag på seniornivån igen men när - ja, det får tiden utvisa.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons