Annons

Stefans guldbössa är återfunnen

I början av mars blev skeetskytten Stefan Nilsson av med sitt vapen under resan till världscuptävlingarna i Mexiko. Mysteriet med den försvunna guldbössan har nu fått sin lösning. På torsdagen fick han veta att den hittats av den tyska tullen. ”Helt otroligt”, säger Nilsson.
Sport • Publicerad 23 april 2010
I början av mars blev skeetskytten Stefan Nilsson av med sitt vapen under resan till världscuptävlingarna i Mexiko. Mysteriet med den försvunna guldbössan har nu fått sin lösning. På torsdagen fick han veta att den hittats av den tyska tullen. ”Helt otroligt”, säger Nilsson.
I början av mars blev skeetskytten Stefan Nilsson av med sitt vapen under resan till världscuptävlingarna i Mexiko. Mysteriet med den försvunna guldbössan har nu fått sin lösning. På torsdagen fick han veta att den hittats av den tyska tullen. ”Helt otroligt”, säger Nilsson.Foto: 

Stefan Nilsson från Trelleborg befinner sig för närvarande i Hässleholm på landslagsläger. På torsdagseftermiddagen fick han ett samtal som förvånade.

– Polisen ringde och sa att den tyska tullen hade hittat bössan på flygplatsen i Frankfurt. Den har varit på flygplatsen hela tiden, berättar Stefan Nilsson.

Annons

Det var under flygresan mellan Frankfurt och Mexico City som Stefan Nilssons vapen, en Beretta DT10, värd cirka 90 000 kronor, försvann spårlöst.

Beskedet Nilsson fick då var att bössan lämnat flygplatsen i Frankfurt men att den inte hade blivit inregistrerad på flygplatsen i Mexico City.

När TA-sporten talade med Stefan Nilsson efter hemkomsten var han säker på att han sett sin bössa, den han använde när han tog guld vid junior-EM sommaren 2009, för sista gången.

– Jävligt dåligt om nu bössan har funnits i Frankfurt hela tiden. Märkligt att den bara kunde försvinna så, de sa ju att den hade lämnat flygplatsen.

När får du hem ditt vapen?

– Så fort som möjligt sa de.

I vilket skick är bössan?

– De hade hittat kofferten oöppnad, så allt ska vara som det ska.

Under tiden har Stefan Nilsson tävlat med ett äldre vapen av samma modell, det tänker han fortsätta att tävla med även efter att han får hem guldbössan.

– Jag har ju skjutit ett antal tusen skott med den jag har nu, det har gått bra och det finns ingen anledning att byta. I alla fall byter jag inte förrän efter världscuptävlingarna i England.

Annons

Till världscupen i England åker Stefan Nilsson den 10 maj. Före det är det landslagstest i Karlstad den 1–2 maj.

Under tiden som bössan varit försvunnen har Stefan Nilsson beställt en ny från sin vapenleverantör. På onsdagen lämnade han in en licensanmälan om ett nytt vapen. På torsdagen fick han veta att den gamla bössan kommit till rätta.

– Jag kommer att avbeställa det nya vapnet. Kul att bössan kommit till rätta, men det innebär lite klydd också. Jag har ju hållit på med försäkringsbolag och sånt i en månad, det arbetet är helt i onödan.

Martin Strandberg
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons