Annons

Stefan tränar med MFF

Det var inte svårt att plocka ut den verklige matchhjälten i Pelister i går och alla var nog helt överens om att det gäller Stefan Ilic.
Sport • Publicerad 1 juli 2009

TRELLEBORG. – Jag är 17 och fyller 18 år på julafton, inleder Stefan efteråt.

Åldern kan ju inte ifrågasättas men hans spel visar en mognad som få brukar visa upp i den åldern. Vi var flera som satt och njöt av Stefans fina spel i andra halvlek och en av dem var Ivan Stanojevic – nu i Skansen men med ett förflutet i både TFF, Östra Torp och Pelister.

Annons

– En ovanligt duktig spelare i dessa sammanhang och jag tror han kan bli hur bra som helst. Han har en otrolig spelförståelse och har fullständig kontroll över situationer som uppstår, analyserade Ivan.

Liknande superlativ kom från en annan småklubbsprofil; Sven-Gunnar Moberg och det alla också var överens om bredvid planen var att Stefan behöver mer muskler. Och det kommer han säkert också att få och redan kommande vecka blir det extraträning för hans del.

– Ja, jag tycker han är värd det och han kommer att träna med MFF:s tipselitlag de närmaste två veckorna och det skulle inte förvåna mig, om han tar plats i MFF:s ungdomslag nästa säsong, menar Anders Palmér.

Stefan själv har en brokig fotbollsbakgrund och han sammanfattar den ungefär så här:

– Jag inledde i Landskrona Bois som fyraåring! Där spelade jag till jag var 14 och då åkte jag i väg till en Milan-camp i Belgrad i Serbien. Mina föräldrar kommer därifrån. Jag fick ingen vdidare kontakt med Milan men blev kvar i Belgrad under två och ett halvt år och spelade då med OFK Belgrads juniorlag och gick på gymnasiet där.

Under åren i Belgrad fick Stefan också spela tre P15-landskamper för Serbien men i fjor återvände han till familjen i Oxie och fotbollsvalet blev då Bunkeflo.

– Jag hade kompisar som tyckte jag skulle spela där men så inför årets säsong blev det här i Pelister istället och det är bra här. Anders vet vad han gör som tränare, även om han blir lite stressad ibland.

Utanför fotbollen finns inte så mycket för Stefan att göra och anledningen är skolbyråkrati – som han ser det.

– Jag gick ut åttan här men hoppade sedan in och gick först året på gymnasiet i Belgrad. Det var jättetuffa krav och jag kämpade verkligen för att hänga med men när jag sedan kom hem här – ja, då är kravet att jag måste gå årskurs nio, innan jag går vidare. Och hur roligt är det att gå i ”nian”, när jag snart fyller 18. Därför får det bli fotbollen för min del och jag hoppas det kommer att gå bra, avslutar Stefan.

Det fullständiga namnet är alltså Stefan Ilic och det kan vara lämpligt att lägga det namnet på fotbollsminnet...

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons