Stefan Nilsson tog ny medalj

Målet var en VM-medalj. Och det blev det – i lagtävlingen. Men i det individuella skyttet höll det inte hela vägen för Stefan Nilsson.
Sport • Publicerad 17 augusti 2009
Stefan Nilsson.
Stefan Nilsson.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Sjätteplaceringen i junior-VM var dock inget han skämdes över.

– Jag är ändå väldigt nöjd, säger han.

Förväntningarna var skyhöga på den färske vinnaren av junior-EM i skeet. Och Stefan Nilssons eget mål var en VM-medalj i slovenska Maribor. Men skyttet svek 18-åringen, lite från och till, under helgen.

Trelleborgaren slutade sexa med ett resultat på 117, fyra duvor från pallen.

– Stundtals sköt jag riktigt bra, stundtals riktigt slarvigt. Bland de dåliga rundorna fanns det en del helt oförklarliga missar, suckar Stefan Nilsson på telefon direkt efter särskjutningen om sjätteplatsen, en skjutning han vann med 6–5.

Sjätteplatsen vittnade om ett godkänt mästerskap, speciellt med tanke på att Nilssons skytte inte var hundra procent. I lagtävlingen blev det dessutom brons för det starka juniorlaget, där Stefan Nilsson ingick. I svenska laget fanns även Marcus Svensson, Saxtorp, som mycket meriterande tog silvret på individuella juniorskjutningen.

– Jättekul för Marcus. Starkt att vinna silvret. Och med lagbronset åker ju inte jag heller hem tomhänt, så det känns skönt, säger Stefan Nilsson. Med tanke på mitt EM-guld, och hur jag sköt här, är jag ändå väldigt nöjd med tävlingen.

Till helgen är det junior-SM i Borås. Sedan är den fullspäckade tävlingssommaren över för Stefan Nilsson. Vad som händer i höst är långt ifrån klart.

– Jag har ju inte haft något sommarjobb, jag har lagt all kraft på EM och VM. SOK (Sveriges olympiska kommitté) har ju med mig i sin satsning men jag har inte fått svar på om jag kommer att få stöttning för att kunna skjuta på heltid fram till London-OS.

Klart är att Stefan Nilsson själv jobbat ihop sponsorer som hjälper honom.

– Jag hoppas bara kunna skaffa mig lite fler lokala sponsorer också, säger han.

Tjecken Milos Slavicek vann juniorsjutningen i Maribor på 122 träff, före Marcus Svensson på 121.

Filip Magnusson
FILIP MAGNUSSON
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.