Stefan Nilsson tog JEM-silver

Stefan Nilsson gjorde som han brukar på junior-EM i skeet – kom hem med en individuell medalj. I ryska Kazan vann han särskjutningen om silvret efter 118 poäng i grundomgången följt av en felfri finalrunda.
Sport • Publicerad 5 juli 2010

Skeetskytten från Trelleborgs JSK kom hem till Kurland sent på söndagskvällen efter en lång dags färd från Kazan. I bagaget hade han två silvermedaljer, en individuell och en i lag.

För fjärde gången i följd tog 19-åringen en individuell medalj i herrjuniorklassen på EM i skeet.

– Den här framgången rankar jag som en av de högsta med tanke på hur jag sköt. Det var perfekt skytte i finalen. Jag vann en särskjutning om silver och lyckades med en upphämtning efter en dålig sista runda i grundomgången. Det känns jävligt bra att jag klarade av att göra det, säger Stefan Nilsson.

Trelleborgaren åkte till Ryssland som regerande mästare och var också i delad ledning efter de två första serierna under den första dagen. De två första serierna under lördagen gick också bra, innan han det blev 21 träff av 25 i sista serien.

Precis som vid världscuptävlingen i Italien härförleden sköt han svagt i sista serien.

– Man har varit rädd för att få upp upp pulsen och har försökt coola ner sig. Istället har man tagit det för lugnt och gått ned i tempo, förklarar Stefan Nilsson som återfann träffsäkerheten snabbt.

I finalen blev det 25 träff av 25 och avancemang från delad tredjeplats till delad andraplats. Och han fortsatte lika felfritt i särskjutningen.

Endast en duva skiljde till segrande britten Warlow.

– Med tanke på hur jag sköt så borde jag ha vunnit. Jag hade en del slarvbommar, men så resonerade säkert de andra också.

Med EM-silvret säkrat tar han nu sikte på nytt mästerskap. Den 6 augusti bär det av till München för junior-VM.

Efter hemkomsten från Kazan var fanns det bara en sak som oroade Nilsson. Hans bössa hade nämligen kommit bort efter en strulig flygdag.

– Som vanligt, säger Stefan Nilsson som råkade ut för samma sak när han sköt i världscupen i Mexiko i mars.

– Den gången tog det tre månader innan den dök upp. Jag hoppas det går snabbare nu.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.