GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stefan Nilsson klar för OS

På onsdagen tog Sveriges Olympiska Kommitté ut de första idrottarna till OS i Tokyo nästa sommar. En av dem är trelleborgaren Stefan Nilsson. ”Jag vill stå på pallen i Tokyo”, säger skeetskytten.
Stefan Nilsson, visade upp sin guldmedalj efter att han blivit världsmästare i skeet i lag i juli.
Stefan Nilsson, visade upp sin guldmedalj efter att han blivit världsmästare i skeet i lag i juli.
Foto: Björn Gustavsson

Stefan Nilsson är klar för sitt tredje OS. Skeetskytten är en av de idrottare som redan har fått klartecken av SOK att få åka till Tokyo nästa sommar.

– En härlig känsla såklart. Jag ska väl inte säga lättnad, men skönt att få beskedet. Jag har ju haft en jättebra säsong och levererat bra resultat, säger Stefan Nilsson till TA-sporten.

Under 2019 har 29-åringen bland annat vunnit Europeiska spelen individuellt och tagit VM-guld i lag.

Lerduveskytten från Trelleborgs Jaktskytteklubb var en av de 15 första individuella idrottare och fem lag, som togs ut på onsdagen, när ett tredagarsläger för svenska OS-idrottare avslutades i Stockholm.

Stefan Nilsson kunde inte delta på lägret förrän på tisdagen. Men SOK var angelägna att han skulle åka upp, och då kände han på sig att det var ett bra besked som väntade.

– Vi har inte fått reda på det innan, de håller hårt på den informationen, men jag hade mina aningar, säger Stefan Nilsson, när han är på väg hem till Trelleborg igen.

Nu kan han förbereda sig inför sitt tredje olympiska spel.

– Det är helt klart en jättestor fördel att få beskedet så här tidigt, nu kan jag skaffa mig optimala förberedelser, säger han.

Stefan Nilsson gick till OS-final i Rio de Janeiro för tre år sedan, men han missade då medalj och blev sexa, när kompisen Marcus Svensson tog silver.

Trelleborgaren var även med i London 2012, då han låg tvåa efter första dagen, men till sist slutade på 15:e plats.

Nu är målet givet.

– Jag vill stå på pallen i Tokyo. Jag missade ju pallen precis i Rio. Nu får det bli tredje gången gillt. Kapaciteten till det har jag absolut.

Årets säsong har varit hans bästa i karriären och det tar han med sig inför nästa år.

– Jag hade bra facit den gångna säsongen och jag tänker fortsätta på den vägen med ett likvärdigt upplägg, berättar Stefan Nilsson.

Efter årsskiftet blir det träningsläger utomlands för att lägga en bra grund inför det kommande året och för att vara som bäst till OS i Tokyo, som pågår den 24 juli till 9 augusti.

Fakta

De är klara för OS i Tokyo

Skyttesport: Stefan Nilsson, skeet.
Brottning: Jenny Fransson, 68 kg, Henna Johansson, 62 kg, Alex Kessidis, 77 kg.
Bordtennis: Mattias Falck, herrsingel, Lag herrar.
Judo: Tommy Macias, 73 kg, Anna Bernholm, 70 kg.
Fotboll: Damlandslaget.
Friidrott: Daniel Ståhl, diskus, Armand Duplantis, stavhopp.
Gång: Perseus Karlström, 20 km.
Kanot: Linnea Stensils, K1.
Simning: Sarah Sjöström.
Segling: Max Salminen, finnjolle, Anton Dahlberg och Fredrik Bergström, 470.
Ridsport: Lag i dressyr, fälttävlan och hoppning.