GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stefan Nilsson har toppkänning i VM

Stefan Nilsson fick en mycket fin start när VM i Skeet inleddes på torsdagen. Han träffade 74 av 75 duvor och är på delad andraplats.
Stefan Nilsson på ett av sina sista träningspass hemma i Trelleborg inför VM.
Stefan Nilsson på ett av sina sista träningspass hemma i Trelleborg inför VM.
Foto: Jonas Bergström

På torsdagen var det dags för herrarnas skeetskyttar att göra entré i skytte-VM i Changwon i Sydkorea, som pågått sedan förra veckan.

Och Stefan Nilsson fick en pangstart.

Han missade en duva i den första skytteomgången, men sedan sköt han fullt, 25 av 25, i omgång två och tre. Totalt alltså 74 träff av 75 möjliga.

Två skyttar sköt fullt, amerikanen Vincent Hancock och engelsmannen Ben Llewellin.

Sedan var det Stefan Nilsson och åtta skyttar till som bara noterades för en bom.

Men det är jämnt, hela 15 skyttar hade två bom.

VM fortsätter på fredagen då skyttarna skjuter 50 duvor var till. Därefter går de sex bästa skyttarna till finalen, som också avgörs på fredagen.

Med dagens resultat är alltså Stefan Nilsson med och skjuter om medalj på fredagen.

Dessvärre hade Henrik Jansson och Marcus Svensson inte lika fina inledningar, vilket gör att Sverige har halkat efter i lagtävlingen, trots trelleborgarens fina skytte.

OS-silvermedaljören Marcus Svensson missade sex duvor och Henrik Jansson tre. Totalt alltså tio bommar för laget. Det placerar Sverige på en tionde plats i lagtävlingen efter första dagen.

Finland, Italien och Frankrike är i topp. De tre skyttarna i de lagen hade bara sex missar tillsammans första dagen.

Läs mer